Κυριακή, 24 Ιούνιος 2018 23:16
Aνδρέας Κολαΐτης

Ανδρέας Κολαΐτης
Πτυχιούχος ΤΕΙ - Αθήνας, τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων

Τι συμβολίζει η ελιά που φυτεύτηκε στον κήπο του Κοινοβουλίου της Βικτώρια στην Μελβούρνη

Στις 25 Μαΐου 2017 στον κήπο του Κοινοβουλίου της Βικτώρια στην Μελβούρνη φυτεύτηκε -με ειδική τιμητική άδεια που χορηγήθηκε από το εκεί προεδρείο της Βουλής-ένα ελαιόδεντρο ως αναγνώριση της διαχρονικής φιλίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας. Μπροστά απ' αυτό τοποθετήθηκε αναμνηστική πλάκα που τιμά συνολικά την χώρα μας και ειδικότερα τις νήσους Λήμνου & Κρήτης.

Τα άκρως τιμητικά για τον ελληνισμό λόγια που αναγράφονται είναι : "Ως αναγνώριση των δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς Αυστραλίας και Ελλάδας που σφυρηλατήθηκαν δια των παγκοσμίων πολέμων από την Λήμνο το 1915 στις μάχες στην (ηπειρωτική) Ελλάδα & Κρήτη το 1941- καθώς και των μετέπειτα κυμάτων μετανάστευσης στην Αυστραλία"

Το δέντρο τοποθετήθηκε από τους: α) Πολιτειακό Πρωθυπουργό (Premier) της Βικτώρια Hon. Daniel Andrews &

β) Υπαρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο

Την σεμνή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ανάμεσα στους λοιπούς καλεσμένους : η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη Χριστίνα

Σημαντηράκη, ο αναπληρωτής Γραφείου Τύπου και Εθιμοτυπίας ΓΕΑ Αντισμήναρχος Χρήστος Αναστασιάδης, ομογενείς πολιτειακοί υπουργοί, βουλευτές & πολιτευτές, o αρχηγός αξιωμ. αντιπολίτευσης στην Βικτώρια Hon Matthew Guy, καθώς και εκπροσώποι Ελληνικών Συλλόγων της Μελβούρνης από πλείστες περιοχές της ηπειρωτικής & νησιωτικής Ελλάδας.

Θαρρώ αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους εκεί δραστήριους συμπατριώτες μας μιας και το έργο που επιτελούν μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα! 
Πηγές:


Πηγές:

1) http://www.geetha.mil.gr/el/leadership-el/cv-el/vicechief-el.html

2) http://www.premier.vic.gov.au/the-premier/

3) https://www.facebook.com/VicParliament/

4) http://www.parliament.vic.gov.au/members/details/1611-hon-matthew-guy

5) Photos αρχείου Christina Despoteris που τυγχάνει (&) ενεργό μέλος Πολιτιστικού Συλλόγου Κομιτάτων - Κεφαλληνίας