Παρασκευή, 17 Αύγουστος 2018 01:03
Aνδρέας Κολαΐτης

Ανδρέας Κολαΐτης
Πτυχιούχος ΤΕΙ - Αθήνας, τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων

Διαδίκτυο, Γεωγραφία και Κεφαλονιά (Βίντεο)

Ζούμε στην εποχή του internet. Εφόσον μέσω αυτού έχει καθοριστεί σε μέγιστο βαθμό η όποια αναζήτηση για λήψη ποικιλόμορφων πληροφοριών στην καθημερινότητα μας, μπήκα στο πειρασμό και εντόπισα στον διαδικτυακό τόπο : "YouTube" -που ως γνωστόν μας επιτρέπει αποθήκευση, αναζήτηση και αναπαραγωγή ψηφιακών ταινιών- κάτι ενδιαφέρον που αφορά την Κεφαλονιά.

Συγκεκριμένα υφίσταται μία σειρά που τιτλοφορείται: "Geography Now" (μτφ. Γεωγραφία τώρα) με περισσότερα από 220 επεισόδια διάρκειας περίπου 10 λεπτών έκαστο. Έχει ως θεματολογία την γεωγραφία, ιστορία, τουρισμό κ.λπ όλων των χωρών της υφηλίου. Αυτή γίνεται τηρώντας αλφαβητική σειρά ανάλογα με την ονομασία κάθε κράτους. Παρουσιαστής είναι ο Paul Barbato (γνωστός με το παρατσούκλι ... Barby). Τα γυρίσματα διεξάγονται στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α.

Στο επεισόδιο που αφορά την Ελλάδα παρουσιάζεται και η Κεφαλονιά δια του λιμνοσπήλαιου της Μελισσάνης καθώς και του ... μαντολίνου.Ενδιαφέρον παρουσιάζει το επεισόδιο με θεματολογία το νησί της Κύπρου μας :Ξεχωριστό θαρρώ είναι και το σχετικό με τη FYROM επεισόδιο: πόσο μάλλον λόγω του ανακύψαντος στην επικαιρότητα και πάλι σχετικού θέματος ονοματολογίας, αλυτρωτισμού του κ.λπ .-Πηγή:

http://youtube.wikia.com/wiki/Geography_Now