Σάββατο, 17 Αύγουστος 2019 20:39
Δρ. Σπυρίδων Α. Θεοτοκάτος

Δρ. Σπυρίδων Α. Θεοτοκάτος

Και τώρα τι γίνεται ;

Η περίπτωση της ντόπιας γεωργίας θα μπορούσε κάλλιστα, μέσα σε αυτή τη συγκυρία, να συνοψιστεί με τη λαϊκή παροιμία «ήταν στραβό το κλήμα, τόφαγε και ο γάιδαρος». Γιατί σε μια περίοδο, που ο αγροτικός τομέας διέρχεται μια διαχρονική κρίση – δομών, αξιών, ανθρώπινου δυναμικού, προσανατολισμού και φυσικά έλλειψη χρηματοδότησης, υψηλούς φόρους και υπερβολικό παραγωγικό κόστος – ήρθε να προστεθεί και ο κίνδυνος χρεωκοπίας, ανατρέποντας ακόμα και αυτό το ασθενικό σκηνικό στην ύπαιθρο.

Κεφαλονιά νησί των Ευεργετών

Η Πολιτεία αναγνωρίζοντας την προσφορά των Ευεργετών μας, τα αποθέματα του πατριωτισμού τους, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης θεσμοθέτησε την 30η Σεπτεμβρίου ημέρα τιμής και μνήμης για τους Εθνικούς Ευεργέτες. Η ημέρα αυτή είναι ημέρα γιορτής για την Κεφαλονιά, γιατί πατρίδα των Ευεργετών είναι η Κεφαλονιά. Αλλά και ημέρα προβληματισμού και εσωτερικής ατομικής αναζήτησης.

Άσχετοι, ανεύθυνοι και … ξαφνιασμένοι.

Μόνο άσχετοι ή μικρόνοες ξαφνιάστηκαν από την απώλεια της τελευταίας ευκαιρίας για την προβολή και ανάδειξη της ποιότητας, της παράδοσης και της ιδιαιτερότητας της Φέτας-Π.Ο.Π. Προβολή που είχε ως στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς και τις εξαγωγές, με προφανή οφέλη για την Ελληνική Φέτα και τους Έλληνες Κτηνοτρόφους.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS