Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018 17:15

Ένας κουρλοΚεφαλονίτης ...Επιχειρηματίας στην Αλάσκα !

Είναι αυτό που λένε ... Όποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρεις Κεφαλονίτη !!!

Μια ιστορία για ένα Κεφαλονίτη που έφυγε από την Κεφαλονιά και πήγε στην Αλάσκα για να βρεί χρυσό. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ο Φανός της Κεφαλονιάς” τον Γενάρη του 1961:

 

Γεράσιμο τον λέγανε τον συντοπίτη μας κι ήτανε από τους πρώτους χρυσοθήρες που πριν από πενήντα χρόνια κατάπλευσε στην Αλάσκα αναζητώντας χρυσάφι.

Αλλά ο Γεράσιμος δεν ήτανε κορόιδο να πάρει τα βουνά και τα ποτάμια όπως οι άλλοι για την ανεύρεση του πολύτιμου ορυκτού.

Παρά Κεφαλονίτικα και έξυπνα την φουντάρισε στην παράγκα μιας μεσόκοπης χήρας. Εξασφαλίζοντας στη χιονισμένη Αλάσκα τη ζεστή αγκαλιά της, τη γερή μάσα, τη θερμή στέγη αλλά και πανέξυπνα το χρυσάφι, που μάταια αναζητούσαν οι άλλοι.

Διότi την μεν παράγκα τη μετέτρεψε σε ξενοδοχείο, τη σύντροφο του τη προβίβασε σε μαγείρισσα και τα κορόιδα του φέρνανε όσο χρυσάφι βρίσκανε μουσκεύοντας στα ποτάμια και πλευριτώνοντας στα βουνά.

Βέβαια ο Γεράσιμος δεν είπε στη χήρα της Αλάσκας πως έχει στην Κεφαλονιά παιδιά και γυναίκα αλλά τα γράμματα και τις φωτογραφίες που λάβαινε από την του της έλεγε πως ήσαν της αδελφής του της χήρας.

Οι δε χήρες ως γνωστόν συμπονούνε η μία την άλλη.

Έτσι και ο Γεράσιμος έστελνε δολάρια στη γυναικούλα του και η χήρα της Αλάσκας όλο και περισσότερα στη χήρα την κουνιαδούλα της…

Όμως ο Γεράσιμος ούτε πλεονέκτης είτανε ούτε άπληστος. Κι αφού κύλισαν 5-6 χρόνια, μια νύχτα τόσκασε ξαναγυρίζοντας χρυσόφορτος στην Κεφαλονιά μας στην γυναικούλα του και στα παιδάκια του.

Η δε χήρα της Αλάσκας νομίζοντας πως οι χρυσοθήρες της σκότωσαν και της εξαφάνισαν τον Γεράσιμο συνέχιζε να στέλνει στην χήρα την κουνιαδούλα της στην Κεφαλονιά τα εμβάσματα.

Και πεθαίνοντας την άφησε γενική κληρονόμο της.

Κι ύστερα σου λένε πως οι Κεφαλονίτες δεν ξέρουνε να κάνουνε έξυπνες επιχειρήσεις....