Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 18:02

Αχ αυτή η αξέχαστη εποχή των seventies!

Που έφερε το συρρίκνωμα της φούστας, το ποτό parfait d’amour, τη φαβορίτα, την καμπάνα στο παντελόνι με τα μεγάλα ρεβέρ στο τελείωμά του, τα παπούτσια τα ανδρικά με τακούνια και κορδόνια, και τόσα άλλα!


Ελευθερία σε πολλά! Μόνο που ο αγαπητός συμπατριώτης μας δεν μπορούσε να την εκφράσει όπως ήθελε, στα στενά όρια της Ιθάκης. Αποφάσισε λοιπόν, να πάει λίγες μέρες στην Αθήνα. Η μάνα του του ‘φτιαξε τη βαλίτσα με ό,τι πιο μοντέρνο είχε. Του τόνισε δε- ήξερε τα χούγια του- εκεί που θα πάει να προσέχει τα νεύρα του, τη βλαστήμια του και, επειδή μίλαγε πολύ τα Θιακά, να εξηγεί, σε όποιον μιλάει, τι εννοεί.

Πράγματι πήρε το καράβι και εφυγε για την πρωτευουσα! Πήγε σ’ ένα ξενοδοχείο, τακτοποιήθηκε και άρχισε να κάνει σχέδια για το βράδυ!

Έφαγε ώρα στον καθρέπτη αλλά το αποτέλεσμα τον αποζημιωσε. Ένα μοντέλο!

Το μαλλί κολλημένο και γιαλισμένο από την μπριλκρίμ, το μουστάκι και η φαβορίτα σένια, το παντελόνι καμπάνα με ρεβέρ, το παπούτσι με το κορδόνι στην τρίχα.

Μπήκε στο λεωφορείο και ξεκίνησε με αδημονία.

Όπως κοίταγε αφηρημένος τους επιβάτες, μια κοπέλα κέντρισε το ενδιαφέρον του. Κεραυνοβολήθηκε! Ξέχασε τον προορισμό του! Δεν έπρεπε να τη χάσει. Κι έτσι, στη στάση που πήγε να κατεβεί, αποφάσισε να κάνει το ίδιο κι αυτός για να την πλησιάσει. Στήθηκε στο σκαλί του λεωφορείου, πριν κατέβει το αντικείμενο του πόθου του, και περίμενε. Ο οδηγός όμως, κάτι είδε και φρενάρισε τόσο απότομα που ο ένας έπεσε πάνω στον άλλο. Η κοπέλα, όπως πήγε να κατέβει, πέφτει με φόρα πάνω στο φίλο μας, τον τσαλαπατάει, τον χτυπάει, τον κοιτάζει αμήχανη και του ζητάει συγνώμη. Κι εκείνος, έξαλλος και ξεχνώντας τελείως τις συμβουλές της μάνας του αλλά και την επιθυμία του να την κατακτήσει -τι το ‘θελε - την κοιτάει και, αφρισμένος, ουρλιάζει:
-Τί συγνώμη που να μπ' ο δ.....ς μέσα σου, μου κατέβασες το μπουγενάρι, μου ‘λυσες και το μπουρλιαστήρι.!!!!!

Μπουγενάρι, το ρεβέρ ή μπατζάκι του παντελονιού, μπουρλιαστήρι το κορδόνι του παπουτσιού.


Ευσταθία Κόμητα