Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2018 16:55

Παρουσιάστηκε στο Αργοστόλι το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου  η εκδήλωση  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς  σε μια προσπάθεια προβολής του έργου της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.


Η Δρ. Ολυμπία Βικάτου, π
ροϊσταμένη ΕΦΑ  Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΕΦΑ Κεφαλληνίας,  αναφέρθηκε στην σοβαρή έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στην υπηρεσία της Κεφαλονιάς. Για το Αρχαιολογικό Μουσείο  Αργοστολίου ανέφερε ότι σε συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , έχει ξεκινήσει η σύνταξη μιας οικονομοτεχνικής μελέτης και  είμαστε λίγο πριν την επίλυση του προβλήματος.Η
κ. Βικάτου αναφέρθηκε στο έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων την τελευταία τριετία, όπως  ο Θολωτός τάφος των Τζανάτων, οι μυκηναικοί τάφοι της Λακήθρας και των Μαζαρακάτων, το ρωμαικό νεκροταφείο στο Φισκάρδο, αρχαία στην περιοχή της Πάλης, στην Σκάλα, το έργο στην γέφυρα De Bosset, το καμπαναριό της Παναγίας της Λάμιας στα Διλινάτα και πολλά έργα  αναστήλωσης και  συντήρησης εκκλησιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος,  ο Δήμαρχος  κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βαγγέλης  Κεκάτος, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Κατσιβέλης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Κουρής κ.α.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος  κ. Αλέξανδρος Παρίσης απένειμε στην κ. Ολυμπία Βικάτου τιμητική πλακέτα.