Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2019 07:22

Εκδρομή στα Καλάβρυτα και στο Διακοπτό πήγαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κεφαλονιάς (εικόνες)

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Παιδείας ( Ο.Κ.Α.Π.) του Δήμου Κεφαλλονιάς διοργάνωσε σε συνεργασία με το γραφείο του κ. Κουρκουμέλη TRAVEL τη διήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα και στο Διακοπτό στις 11- 12 Μαϊου 2018 για τα μέλη και τους φίλους των ΚΑΠΗ Δ.Ε Αργοστολίου, Δ.Ε Λειβαθούς , Δ.Ε Πυλάρου και μελών του ΚΗΦΗ.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε την περιήγησή μας σε μέρη όπως :

Η θεαματική διαδρομή με τον οδοντωτό, όπου οι συρμοί κινούνται μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού, διασχίζοντας οργιώδη βλάστηση από πλατάνια και έλατα, το Μέγα Σπήλαιο το ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων , την ιστορική μονή της Αγ. Λαύρας , γνωστή ως τόπος έναρξης της ελληνικής επανάστασης, το εντυπωσιακό σπήλαιο των λιμνών στα Καστριά, ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης με μυστηριώδης στοές, παράξενους σταλακτικούς σχηματισμούς.

Επίσης επισκεφτήκαμε το ξεχωριστό μνημείο της πόλης των Καλαβρύτων, τον Τόπο Θυσίας, όπου στο λόφο του Καπή στις 13 Δεκεμβρίου 1943 οδηγήθηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι άνδρες από 14 ετών και άνω και ένας μεγάλος σταυρός θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα. Τέλος το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος συγκαταλέγεται στο σημαντικότερο μνημείο της πόλης.