Σάββατο, 20 Ιούλιος 2019 07:58

Με λαμπρότητα μεταφέρθηκε το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου στη νέα εκκλησία (εικόνες-βίντεο)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα το απόγευμα η Ιερά παράκληση προ του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου και μεταφορά Αυτού στο νέο Ιερό Ναό όπου θα τελεστεί ο μικρός Εσπερινός.

Πλήθος κόσμου γέμισε σήμερα την παλιά εκκλησία και παρακολούθησε την παράκληση που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος. Πολύς κόσμος ξάπλωσε  για να περάσει το σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου και να πάρουν την ευλογία του, ξεκινώντας από την παλαιά μέχρι και τη νέα εκκλησία.Δείτε εδώ το πρόγραμμα του εορτασμού

ΠΕΜΠΤΗ 16 - 08 - 2018
ΩΡΑ 7.00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Θ. Λειτουργία με Αρχιερατικόν Συλλείτουργον.
ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτάνευσις του Ι. Σκηνώματος τη συμμετοχή του Κλήρου, Μοναχών όλων των Ι. Μονών της Ι. Μητροπόλεως, των Επισήμων και του λαού.
ΩΡΑ 12.00 μ.μ. Πέρας Λιτανείας και τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός του νέου Ι. Ναού προς συνέχισιν του προσκυνήματος.
ΩΡΑ 5.30 μ.μ. Εσπερινός εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Γερασίμου
ΩΡΑ 8.00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αργοστολίου.
ΩΡΑ 9.00 μ.μ. Λιτάνευσις της Ι. Εικόνος του Αγ. Γερασίμου εις οδούς της πόλεως, ως ιδιαιτέρα εκδήλωσις των κατοίκων του Αργοστολίου προς τον Άγιον
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 - 08 - 2018
ΩΡΑ 8.30 μ.μ. Εις το Σπήλαιον του Αγ. Γερασίμου Λάσσης Αργοστολίου, ένθα το πρώτον ησκήτευσεν ο Αγιος Γεράσιμος, θα ψαλή Ιερά Παράκλησις μετά των εγκωμίων του Αγίου.
Από 17ης μέχρι και της 22ας Αυγούστου εις την Ιερά Μονή Αγ. Γερασίμου, θα τελήται Θεία Λειτουργία από 7.30-10 π.μ. και το εσπέρας από 5:30 - 7:00, ο Εσπερινός της ημέρας μετά Παρακλήσεως του Αγίου και θείου Κηρύγματος
ΑΠΟΔΟΣΙΣ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 23 - 08 - 2018
ΩΡΑ 7.00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική θεία Λειτουργία εις τον νέον Ιερό Ναό
ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου
ΩΡΑ 12.00 π.μ. Πέρας Λιτανείας και τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός της μεγάλης Λάρνακος της Κοιμήσεως, ένθα ο Τάφος του Αγίου.