Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2019 15:06

Ύποπτος φάκελος στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι. Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα  στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, όταν ένας φάκελος που περιείχε ύποπτη σκόνη, ανοίχτηκε από δύο υπαλλήλους.
 
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπου ερευνούν την υπόθεση και τέθηκε αμέσως σε ισχύ το σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών.

Οι δύο υπάλληλοι μεταφέρθηκαν προληπτικά σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου Αργοστολίου, όπου θα υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο.

Μπαράζ αποστολής ύποπτων φακέλων σε 12 εκπαιδευτικά ιδρύματα

Δώδεκα φάκελοι με ύποπτο περιεχόμενο έχουν εντοπισθεί ήδη με φερόμενο αποστολέα από την Ινδία και παραλήπτες εκπαιδευτικά ιδρύματα και καθηγητές. 

Στα Πανεπιστήμια της Κέρκυρας και του Βόλου
, στην πρυτανεία του Μετσοβίου Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου και το Πολυτεχνείο Κρήτης εστάλησαν την Τετάρτη ακόμη πέντε φάκελοι με ύποπτη σκόνη, μετά το περιστατικό που καταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ο έκτος κατά σειρά φάκελος, εντοπίσθηκε στη ΣΕΛΕΤΕ, στο Μαρούσι.  Ακολούθησε ένας έβδομος, στο ΤΕΙ Ηπείρου, στο παράρτημα της Άρτας και ένας όγδοος στο ΤΕΙ Αργοστολίου στην Κεφαλονιά. Επιπλέον, έχουν εντοπισθεί ένας φάκελος στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, ένας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ένας ακόμη στα ΕΛΤΑ του αεροδρομίου της Αθήνας με παραλήπτη πανεπιστημιακό καθηγητή.  Το απόγευμα εντοπίσθηκε ένας ακόμη φάκελος, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στη Σπάρτη. 

Με πληροφορίες από protothema.gr