Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2019 02:24

Συλλαλητήριο από το ΕΚΚΙ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΕΚΚΙ στο χώρο του Νοσοκομείου την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 11 το πρωί

Η παραίτηση του συνόλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο τμήμα του τεχνικού νεφρού του ΓΝ.Ν Αργοστολίου, καθώς και γιατρών από άλλα τμήματα, ξεχειλίζει το ποτήρι της δραματικής κατάστασης που επικρατεί σε όλες τις δομές υγείας στο νομό και ιδιαίτερα στο κεντρικό νοσοκομείο του νομού.

Η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια της διαχρονικής διάλυσης όλων των δομών υγείας σε προσωπικό και μέσα, που αποτέλεσμά της είναι το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής στο Μαντζαβινάτειο, η μη λειτουργία αγροτικών ιατρείων, η υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας, η μη καθημερινή πλέον κάλυψη των εφημεριών στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου, η μη λειτουργία ΜΕΘ και ψυχιατρικής κλινικής κ.ά.

Η παραπάνω κατάσταση που έχει την αιτία της στην πολιτική των αναδιαρθρώσεων στην υγεία και στη μείωση τους κόστους όλων των κοινωνικών αναγκών, από όλες τις κυβερνήσεις προεξάρχουσας της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ, έχει γίνει μέχρι σήμερα αιτία θανάτου συμπολιτών μας, ενώ βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων άλλων. Ούτε λόγος να γίνεται για την κάλυψη των σχολείων με σχολιάτρους και άλλες αναγκαίες παροχές υγείας στα σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού του νοσοκομείου και ενώνοντας την φωνή του με όλους τους εργαζόμενους καλεί εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Παρασκευής.Διεκδικούμε:

  • την πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων του νομού με όλες τις ειδικότητες μόνιμων γιατρών, οδοντιάτρων, νοσηλευτών, μαιών, ψυχολόγων, επισκεπτών υγείας, φυσικοθεραπευτών και άλλων υγειονομικών, με σύγχρονο εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία κ.λπ.

  • Να μην κλείσει, να μη συγχωνευθεί καμιά δομή υγείας στο νομό.

  • Να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία.Αργοστόλι 18/4/2019

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕΚΙ

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης ΜαντζουράτοςΗ Γενική Γραμματέας

Σοφία Ποταμιάνου