Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2019 03:38

Ε.Α.Σ. : Δηλώσεις Επιδοτήσεων Ο.Σ.Δ.Ε. και Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής της φετινής Ενιαίας Αίτησης για τις Αγροτικές Επιδοτήσεις (Ε.Α.Ε.) Ο.Σ.Δ.Ε., ενώ άρχισε να λειτουργεί και η εφαρμογή για τη Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Αγροτικής Επιδότησης καθώς και για τους κληρονόμους σε περίπτωση κληρονομιάς για το έτος 2019.

 

  Αναλυτικότερα, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του Οργανισμού Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στις κατηγορίες Μεταβίβασης Δικαιωμάτων βασικής Αγροτικής Επιδότησης συμπεριλαμβάνονται :

1) Οριστική Μεταβίβαση Δικαιωμάτων με ή χωρίς γη

2) Οριστική Μεταβίβαση Δικαιωμάτων λόγω θανάτου

3) Μίσθωση Δικαιωμάτων με μίσθωση γης

4) Αλλαγή προσωπικών στοιχείων

5) Λύση μίσθωσης Δικαιωμάτων με ή  χωρίς γη

6) Μίσθωση Δικαιωμάτων χωρίς γη

7) Μεταβίβαση Δικαιωμάτων λόγω θανάτου και ταυτόχρονη Μεταβίβαση σε άλλο γεωργό

8) Λύση μίσθωσης Δικαιωμάτων με ή  χωρίς γη και ταυτόχρονη Μεταβίβαση σε άλλο γεωργό.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο ΘιακoΚεφαλλονίτης Ελαιοπαραγωγός, Αμπελουργός, Μελισσοκόμος, Κτηνοτρόφος, Δενδροκαλλιεργητής, Κηπευτικοπαραγωγός και Ψαράς, που επιθυμεί να κάνει τη δήλωση (Ε.Α.Ε.) Ο.Σ.Δ.Ε. ή / και Μεταβίβαση Δικαιωμάτων καθώς και οι κληρονόμοι σε περίπτωση κληρονομιάς χωρίς χρονοτριβές και με πλήρη ασφάλεια, μπορεί να προσέρχεται στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων της ΕΝΩΣΗΣ που λειτουργούν στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής (Ε.Α.Ε.) Ο.Σ.Δ.Ε. και της Μεταβίβασης και οριστικοποίησης Δικαιωμάτων Αγροτικής Επιδότησης είναι Τετάρτη 15 Μαΐου 2018.

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ