Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2019 04:35

Λιμενικοί έπεσαν στη θάλασσα στη Σάμη και έσωσαν κολυμβήτρια που είχε χάσει τις αισθήσεις της

Σήμερα το πρωί στην παραλία της Σάμης, εντοπίστηκε κολυμβήτρια που είχε χάσει τις αισθήσεις της, δύο λιμενικοί κατάφεραν πέφτοντας στην θάλασσα να την ανασύρουν στην στεριά και δίνοντας τις πρώτες βοήθειες,  την επανέφεραν στην ζωή.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς & Ιθάκης :

« Διάσωση κολυμβήτριας από στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Σάμης Κεφαλονιάς».
 
Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς & Ιθάκης εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον προϊστάμενο του Λιμενικού Τμήματος Σάμης Κεφαλονιάς Ανθ/ρχο Λ.Σ. ΣΠΕΤΣΕΡΗ Ανδρέα και τον εκτελούντα Υπηρεσία Αρχ/στη Λ.Σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Αργύριο για την άμεση επέμβαση τους σε περιστατικό κολυμβήτριας που βρισκόταν σε κίνδυνο πρωινές ώρες σήμερα πλησίον του λιμένα Σάμης.

Οι ανωτέρω, παρά το γεγονός ότι η κολυμβήτρια είχε χάσει τις αισθήσεις της, κατάφεραν πέφτοντας στην θάλασσα να την ανασύρουν στην στεριά και δίνοντας τις πρώτες βοήθειες, εφαρμόζοντας τεχνική καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, να την επαναφέρουν στην ζωή.

Η διάσωση της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα είναι αυτονόητο καθήκον των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ωστόσο, η ετοιμότητα ,η οργάνωση και η άψογη εκτέλεση της επιχείρησης από τους ανωτέρω συναδέλφους μας ήταν αυτά που έφεραν το αίσιο αποτέλεσμα και μας κάνουν περήφανους.
 
Για το Δ.Σ.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ Σπυρίδων                  ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ Γεράσιμος