Κυριακή, 21 Ιούλιος 2019 05:09

Θερμή Άνοιξη με θεαματική άνοδο +2,72% σήμερα (+20,82% φέτος) στο ΧΑΑ!

Πως είναι δυνατόν να μην είναι αισιόδοξος κανείς για το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας που έρχεται με την "πολιτική αλλαγή" που διαφαίνεται στο οικονομικό ορίζοντα όταν για παράδειγμα σήμερα μόνο ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) έκλεισε με θεαματική άνοδο +2,72% στις 741,01 μονάδες!


Η άνοδος από την αρχή του προεκλογικού έτους που διανύουμε είναι τόσο μεγάλη που από τις 613,30 μονάδες οι Ελληνικές μετοχές έχουν ανέβει μέχρι σήμερα συνολικά κατά μέσο όρο +20,82%!

Η πρωτοφανής άνοδος αυτή αποτελεί για πολλούς έκπληξη καθώς αποτελεί μια από τις δύο μεγαλύτερες ανόδους ρεκόρ για φέτος σε όλο τον κόσμο. Έτσι οι πιστοί μακροπρόθεσμοι επενδυτές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου μπορούν μέχρι στιγμής φέτος να είναι περήφανοι ότι οι αποδόσεις τους συναγωνίζονται ισάξια το χρηματιστήριο της Σανγκάης και την Αμερικανική Wall Street!

Με το διεθνές κλίμα να διαμορφώνεται θετικά μετά τα πρόσφατα καλά οικονομικά αποτελέσματα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, την Κίνα και τις ΗΠΑ οι οποίες σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ "τα βρίσκουν" στις εμπορικές διαπραγματεύσεις τους, το μέλλον μας φαντάζει σήμερα πολύ πιο ρόδινο.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί για εμάς εδώ στην Ελλάδα είναι κατά πόσο ακόμα συνολικά οι παράγοντες της οικονομίας θα συνεχίσουν να προεξοφλούν τα οφέλη της φιλελεύθερης "πολιτικής αλλαγής" που έρχεται σύντομα στην οικονομία μας κάνοντας μας για αυτό το λόγο και μόνο να υπερτερούμε έναντι σχεδόν όλων των άλλων ξένων αγορών.

Αυτό που αποδεικνύεται και με την σημερινή τεράστια άνοδο στο Ελληνικό Χρηματιστήριο είναι ότι η πολιτική και η οικονομία πάντα έχουν σχέση μεταξύ τους και ότι γι'αυτό το λόγο τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο!

Σπύρος Καγκάδης