Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2018 22:20

Δύo Κεφαλονίτες στην οργάνωση του πρώτου ΟΠΑ run στην Αθήνα

Δύο νέα παιδιά από την Κεφαλονιά , η Μαρίνα Πόλλη και ο Γεράσιμος Κομποθέκρας , απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών , συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή του πρώτου ΟΠΑ run στην Αθήνα . 


Της Κατερίνας Φωκά


Η Μαρίνα Πόλλη με καταγωγή από τις Βασιλικάδες, μεγάλωσε στο Αργοστόλι και είναι απόφοιτος του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτή την περίοδο φοιτά στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ΜΒΑ -Master Business Administration του ίδιου ιδρύματος .Παράλληλα με τις σπουδές της αυτή την περίοδο συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή και συγκεκριμένα ως συντονίστρια της ομάδας χορηγών του πρώτου ΟΠΑ run . 


Στην επιτροπή βρίσκεται και ο Γεράσιμος Κομποθέκρας ο οποίος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του International Marketing (PR .I.MA) του ΟΠΑ.


Στη λέξη δύναμη είναι η Μαρίνα και στη λέξη υγεία ο Γεράσιμος


Το ΟΠΑ Run διοργανώνεται για πρώτη φορά την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στο χώρο του Πεδίου του Άρεως. Αποτελείται από αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων.Την ημέρα του Αγώνα μετά την ολοκλήρωση των απονομών θα ακολουθήσει συναυλία, την οποία θα «ανοίξει» η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και θα ακολουθήσει συναυλία… έκπληξη! 

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: www.aueb.gr/oparunΕμείς βρεθήκαμε με την Μαρίνα Πόλλη και μας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις 


Ποιος είναι ο στόχος του ΟΠΑ Run;
 
Βασικό στόχο του πρώτου ΟΠΑ Run αποτελεί η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια καινούρια αντίληψη για το ιστορικό Πεδίο του Άρεως, αυτή ενός χώρου ευχάριστου και φιλικού προς τον επισκέπτη, φιλόξενου και δημιουργικού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ελκυστικού για τους νέους και τις νέες, αλλά και τους πολίτες της Αθήνας γενικότερα. Φιλοδοξούμε η εκδήλωση αυτή, με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, κυρίως φοιτητών/φοιτητριών και πολιτών, αφενός να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα ενεργή ζωή του πάρκου, και αφετέρου να παροτρυνθούν οι συμμετέχοντες να εντάξουν τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους. 


Ποιοι βοηθούν οργανωτικά και πως ; 


Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν από κοινού το ΟΠΑ Run. Επίσης, η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί ότι η αρχική ιδέα και σύλληψη, καθώς και κύρια οργανωτική ομάδα είναι φοιτητές!Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκομαι στους συντονιστές εγώ και ο Γεράσιμος. Kύρια οργανωτική ομάδα είναι φοιτητές


Μίλησε μου λίγο περισσότερο για αυτό και τι κάνετε συγκεκριμένα. 


Στην ουσία είμαστε χωρισμένοι σε ομάδες(Χορηγίες,Προώθηση και Δημόσιες σχέσεις, Οικονομική διαχείριση, Οperations, Events, Διαχείριση Εθελοντών), ενώ Project Manager είναι η Στέλλα Ξανθάκου,επίσης φοιτήτρια του ΟΠΑ, η οποία είχε και την αρχική ιδέα. Κάθε ομάδα έχει το δικό της συντονιστή και έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει συγκεκριμένα θέματα. Οι συντονιστές συναντιούνται σε εβδομαδιαία βάση για να συζητάνε ότι έχει προκύψει και προκειμένου μέσω της αλληλεπίδρασης των ομάδων να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Υπάρχει ανταπόκριση από τους χορηγούς ;


Μιας και το κομμάτι των χορηγιών αποτελεί το κύριο αντικείμενο μου στο ΟΠΑ Run θα έλεγα ότι αρκετές εταιρίες ανταποκρίθηκαν και υποστήριξαν το όραμα μας να αναδείξουμε το Πεδίο του Άρεως ως ένα πάρκο για όλους, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο αγώνας λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά. Χρυσός Χορηγός του ΟΠΑ Run είναι το Radisson Blu Park Hotel Athens. Χορηγοί επίσης είναι οι: Zakcret Sports, Αφοί Χαΐτογλου Μακεδονικός Χαλβάς, Ticketmaster, Μαυρογένης ΑΕ Xορηγοί in kind: Coca Cola,Thinking Cup,Σοκολά Υγείας Παυλίδη,Panini Foods Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Chillout,Sport24.gr Yποστηρικτές επικοινωνίας: PLANET Fitness and More, Steps Productions, Snaphoto. 


Σκοπεύετε να συνεχίσετε την προσπάθεια σας και με άλλους αγώνες σε άλλες περιοχές ; 


Το πάρκο του Πεδίου του Άρεως αποτελεί έναν τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της πρωτεύουσας. Το ΟΠΑ βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο για αυτό και από την ίδρυση του έως και σήμερα έχει συνδεθεί με την ευρύτερη περιοχή, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σημαντικά. Αυτό ισχύει αντίστοιχα για αρκετά δημόσια άλση της Αθήνας, τα οποία οι πολίτες διστάζουν ακόμα και να διασχίσουν . Προς το παρόν η προσπάθεια μας ξεκινά και επικεντρώνεται εδώ στη "γειτονιά μας " σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια άλση της Αθήνας. Ωστόσο, θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα παρακινήσουμε μέσω του ΟΠΑ Run και άλλους φορείς, συνδέσμους και ιδρύματα, ώστε ο καθένας να προσθέσει με τη σειρά του το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή.


Ευχαριστούμε την Μαρίνα και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία