Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 20:40

Με νέο ρεκόρ συμμετοχής ο 5ος Δρόμος Θηναίας Γης. Δείτε τα αποτελέσματα (εικόνες)

Η ΠΕ Κεφαλληνίας, η Τοπική Κοινότητα και Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκώνα, διοργάνωσαν χθες το απόγευμα με μεγάλη επιτυχία τον 5ο Δρόμο Θηναίας Γης.


Της Κατερίνας Φωκά

O αγώνας πραγματοποιήθηκε στην ίδια ενδιαφέρουσα κυκλική διαδρομή, μέτριας δυσκολίας, που αναδεικνύει το τοπικό χρώμα και την θρησκευτική παράδοση της περιοχής «συνδέοντας» τις δύο εκκλησίες της, αυτήν της Παναγίας στον Αγκώνα και εκείνη της Παναγίας στα Καρδακάτα.

Στον αγώνα υπήρχαν ηλικιακές κατηγορίες, δόθηκαν έπαθλα στους νικητές και μετάλλια σε όλους.

Νέο ρεκόρ συμμετοχής

Πάνω από 200 αθλητές και αθλήτριες έτρεξαν στον 5ο Δρόμο Θηναίας Γης και 70 παιδιά στους παιδικούς αγώνες, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για την περιοχή της Θηνιάς.

Οι νικητές:

Στους άνδρες

1ος Σπύρος Σκαφιδάς

2ος Κώστας Σιδηρόπουλος και

3ος Λάμπρος Παπαλάμπρος

Στις γυναίκες

1η Ελένη Μαυριδοπούλου

2η Σοφία Λούκα και

3η Βικτώρια Τζιάκκου

Με την παρουσία του τίμησε την διοργάνωση, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας ο οποίος απηύθυνε σύντομοα χαιρετισμό και στην συνέχεια την εκκίνηση έδωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγκώνα κ. Σπύρος Τουμασάτος.


Λίγα λόγια για την Θηναία Γη.

Θηναία Γη είναι η γη της «Αθηναίας», της Πρόκρις, κόρης του Βασιλιά Ερεχθέα, προς τιμήν της οποίας ο Κέφαλος φύτευσε, συμβολίζοντας την γονιμότητα, το πρώτο αμπέλι στην Κεφαλονιά, εκεί όπου η άγρια ομορφιά του ορεινού τοπίου, ημερεύει αρμονικά στην καταπράσινη φύση, η εκπληκτική θέα μαγεύει και συγκινεί και το καθάριο γαλάζιο της θάλασσας προσκαλεί και προκαλεί τους επίδοξους ταξιδευτές, σε ένα μέρος αλώβητο από το χρόνο.

Δείτε τα αποτελέσματα: