Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 12:54

Σε απεργιακό «κλοιό» σήμερα η χώρα - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς -Τροποποιήσεις στις πτήσεις

Νέα ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας καθώς και όσους θα ήθελαν να ταξιδέψουν με πλοίο, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του μετρό για την ερχόμενη Τρίτη.


Συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή, σε 24ωρη απεργία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο μετρό και στο τραμ, με το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών να υπογραμμίζει ότι το πολυνομοσχέδιο «παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου».

Επίσης ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίο.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15:00 θα πραγματοποιηθεί στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.

Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.