Κυριακή, 24 Ιούνιος 2018 23:18

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης - Τι θα είναι το control room

Για τις νέες αλλαγές που έρχονται στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης από την 1η Μαΐου 2018 μίλησε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Ο κ.. Μαυραγάνης ανέφερε πως πλέον ο εξεταστής δεν θα είναι πλέον μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα της εξέτασης αλλά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο (control room) και από εκεί θα εξετάζεται ο υποψήφιος οδηγός, με στόχο «να αποφευχθεί η στρέβλωση μεταξύ εξεταζόμενου και εξεταστή», δηλαδή το γνωστό σε όλους φαινόμενο χρηματισμού των εξεταστών.

Μάλιστα, όπως ανέφερε για να διασφαλιστεί η αδιαφάνεια του τρόπου εξέτασης, υπάρχει επίσης και η πρόβλεψη οι εξεταστές να αλλάζουν καθημερινά εξεταστικό κέντρο φέροντας και χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Δηλαδή, ένας εξεταστής από τη Χαλκίδα να εξετάζει μέσω του ειδικού συστήματος έναν υποψήφιο στη Δράμα και το πρόγραμμα αυτό να βγαίνει καθημερινά.

Αλλαγές και στα θεωρητικά μαθήματα

Σχετικά με το θέμα της θεωρίας των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης, ο υφυπουργός Μεταφορών έκανε γνωστό ότι θα αλλάξουν και εκεί πολλά και κατά βάση «η θεωρία να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το υπουργείο, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν μαθήματα», είπε και συμπλήρωσε ότι «και αυτό θα εξετάζεται μέσω της τεχνολογίας».