Παρασκευή, 23 Αύγουστος 2019 13:58

Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας: Έρχονται χιόνια την Τετάρτη και την Πέμπτη

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο  καιρού της  Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά:
1. Χιονοπτώσεις
Την Τετάρτη στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Αττικής) και την Εύβοια, κατά τόπους θα πυκνώσουν.

Την Πέμπτη, στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την Ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην Ανατολική Στερεά 400 μέτρα).Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.


2.  Τους πολύ θυελλώδεις Βόρειους - Βορειοανατολικούς ανέμους (8-9 μποφόρ)
που μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά την διάρκεια της Πέμπτης, θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.


3.  Τη σημαντική πτώση θερμοκρασίας
που θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και θα γίνει αισθητή από τα Βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.


4. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες
που θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.


5. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία
πρόσκαιρη ύφεση αναμένεται την Παρασκευή, όμως από το Σάββατο, νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην Ανατολική Ελλάδα.


Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).