Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020 02:09

Οι Κεφαλονίτες όπου και να βρίσκονται ζουν και υπάρχουν με την Κεφαλονιά στην καρδιά τους

Ψάχνοντας στα αρχεία μου ανακάλυψα την Εφημεριδούλα Ο ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ ήταν μηνιαία έκδοση, του 1992 μέχρι 2005 Εκδότης διευθυντής ο Μάκης Τζιλιάνος, γεμάτη από ειδήσεις της Κεφαλονιάς αλλά προπαντός κοινωνικές ειδήσεις των Κεφαλήνων που ζουν και υπάρχουν στην Νέα Υόρκη

 

 

Ένεκα που έρχεται η εορτή του Αγίου Γερασίμου αντιγράφω από τον ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ του Νοέμβρη του 1992:

Γιορτάστηκε τόσο το βράδυ της παραμονής, όσο και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 1992. Ο πολιούχος της Κεφαλονιάς Άγιος Γεράσιμος, στο Μανχάταν στον ομώνυμο ναό.

Ο κ. Τάσος Παπαδάτος ανάφερε πως παρούσα ήταν όλη η Κεφαλονιά.

Ο επίσκοπος Μελόης κ .κ. Φιλόθεος, με δυο διάκους και τον Ιερέα πάτερ Δημ. Μοσχοβίτη λειτούργησαν με κατάνυξη. Ο Ανδρέας Μηλιαρέσης ήταν πανταχού παρών ως πρόεδρος της Κοινότητας.

Παρόντες και οι τρεις πρόεδροι με τα διοικητικά συμβούλιά τους.

Ο κ. Γεώργιος Βαγγελάτος του «Κέφαλου», ο κ. Γεώργιος Μενεγάτος του «Αίνου», ο κ. Νίκος Μόνιας του «Πανκεφαληνιακού,» και η της Φιλοπτώχου του ναού κα. Τασία Σιέρα.

Ο κ. Γεράσιμος Αθανασάτος με την εκκλησιαστική Κεφαλονίτικη απέδιδαν στον Άγιο τα δέοντα με ρυθμό και ζωντάνια.

Παρόντες ήταν από τους ιδρυτές του ναού και της κοινότητας: οι κκ Ανδρέας Μηλιαρέσης, Νίκος Σβορώνος, Γρηγόρης Μαγγίνας, Γεώργιος Μουσούρης, Κώστας Κόμης, και μαζί τους ο κ Νικος Φάσης.
Το διοικητικό συμβούλιο του Αγίου Γερασίμου υπηρετούν: Ανδρέας Ντόριζας Αντιπρόεδρος,
Γρ. Ευαγ. Στεφάτος και Νικόλαος Μουλίνος,

Ακόμα και σήμερα οι Κεφαλονίτες του εξωτερικού ζουν και υπάρχουν με την Κεφαλονιά στην καρδιά τους μα και με τον Άγιο Γεράσιμο προστάτη τους έτσι όπως ήταν όσοι τουλάχιστον γεννήθηκα στην Κεφαλονιά, μα και οι οικογένειές των εδώ στα ξένα…

Γαβριήλ Παναγιωσούλης