Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020 00:55
Ευαγγελία

Απόφοιτος Τμήματος Φυσικής Αγωγης και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα Αντισφαίριση.Επίσης κάτοχος των εξής διπλωμάτων:AEROBIC-STEP & FITNESS INSTRUCTOR,MASTER AEROBIC INSTRUCTOR,GROUP TRAINING INSTRUCTOR,DANCE AEROBIC TRAINER,FIGHT BO TRAINER,PRESENTER’S ELITE CERTIFICATION της A.F.STUDIES.Παρακολούθηση σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Πιστοποιιμενη instructor TRX Suspension TRaining από την FitnessAnywher και πιστοποιημένη απο το γνήσιο σύστημα της ANTIGRAVITY AERIAL YOGA του CHRISTOFER HARRISON.Επαγγελματική εμπειρία 22 ετών σε διάφορους τομείς και με παιδιά και ενήλικες.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ..Η Άσκηση την Εξαφανίζει ;;;

Ο μόνιμος εχθρός των γυναικών… και καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι το κύριο ερώτημα είναι ποια είναι τα όπλα μας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
 

Το 85% των γυναικών αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την κυτταρίτιδα η οποία προέρχεται από την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οι αιτίες εμφάνισης της είναι: η έλλειψη κίνησης, αυξημένο σωματικό βάρος, κακές διατροφικές συνήθειες, ορμονικές διαταραχές, προβλήματα στη λειτουργία του μεταβολισμού, κακή αιμάτωση, κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών, δυσκοιλιότητα. Εκδηλώνεται με παραμορφώσεις κυρίως στους μηρούς, στα ισχία, στους γλουτούς, στην κοιλιά, στους βραχίονες και έχει τρία στάδια.

Ξεχάστε ότι μόνο με τις κρέμες θα εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα… θα χρειαστείτε αρκετό ιδρώτα! Η άσκηση θα σας βοηθήσει στον ‘’πόλεμο’’ κατά της κυτταρίτιδας γιατί θα αντιμετωπίσετε τις αιτίες που την προκαλούν: θα μειωθεί το σωματικό σας βάρος, κυρίως θα αλλάξετε τη σύσταση του σώματος μειώνοντας το σωματικό λίπος και θα αυξήσετε την άλιπη σωματική μάζα, θα βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος και η λειτουργία του μεταβολισμού. Η προπόνηση σας πρέπει να περιλαμβάνει συνδυασμό αερόβιας και αναερόβιας άσκησης. Είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος η αερόβια άσκηση να έχει αυξομειώσεις ρυθμού και έντασης και βέβαια δεν παραμελούμε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης για να αυξήσουμε τη μυϊκή μάζα.

Μη ξεχνάτε όμως ότι το κυριότερο όπλο σας είναι η διατροφή.

Όλο το μυστικό είναι στο συνδυασμό σωστής διατροφής και άσκησης κι αν δεν καταφέρετε να την εξαλείψετε τελείως (ανάλογα με το στάδιο που είναι), σίγουρα θα βελτιώσετε την εικόνα σας!

της Ευαγγελίας Θεοτοκάτου