Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020 00:22
Ευαγγελία

Απόφοιτος Τμήματος Φυσικής Αγωγης και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα Αντισφαίριση.Επίσης κάτοχος των εξής διπλωμάτων:AEROBIC-STEP & FITNESS INSTRUCTOR,MASTER AEROBIC INSTRUCTOR,GROUP TRAINING INSTRUCTOR,DANCE AEROBIC TRAINER,FIGHT BO TRAINER,PRESENTER’S ELITE CERTIFICATION της A.F.STUDIES.Παρακολούθηση σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Πιστοποιιμενη instructor TRX Suspension TRaining από την FitnessAnywher και πιστοποιημένη απο το γνήσιο σύστημα της ANTIGRAVITY AERIAL YOGA του CHRISTOFER HARRISON.Επαγγελματική εμπειρία 22 ετών σε διάφορους τομείς και με παιδιά και ενήλικες.

Ασκήσεις για καλλίγραμμα πόδια !

Αν θέλετε να αποκτήσετε καλλίγραμμα πόδια ξεχάστε τις κρέμες και τα ειδικά καλσόν…. Μπορείτε με τις παρακάτω βασικές ασκήσεις και προσεγμένη διατροφή να πετύχετε το στόχο σας.
ΣΚΟΥΩΤ (καθίσματα): αναμφίβολα η καλύτερη άσκηση ποδιών. Γυμνάζονται όλοι οι μύες των ποδιών κυρίως όμως οι τετρακέφαλοι και οι γλουτοί.
Εκτέλεση: στεκόμαστε με τα πόδια ανοικτά στο άνοιγμα των ώμων με τα πέλματα παράλληλα , για καλύτερη ισορροπία μπορείτε να τεντώσετε τα χέρια σας μπροστά στην ευθεία των ώμων. Λυγίζουμε τα πόδια σα να θέλουμε να καθίσουμε σε μια καρέκλα, προσπαθώντας να κρατήσουμε ίσια την πλάτη μας και προσέχοντας τα γόνατα να μην ξεπεράσουν τα δάχτυλα των ποδιών. Όταν τα γόνατα κάνουν γωνία 90 μοιρών, αργά επανέλθετε στη αρχική σας θέση. Ένας τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι δε θα κάνετε λάθος, είναι να σηκώνετε τα δάχτυλα των ποδιών καθώς λυγίζετε τα γόνατα. Το βαθύ κάθισμα είναι πιο αποτελεσματικό αλλά μην ξεπεράσετε τη γωνία των 90 μοιρών αν δεν είστε σίγουροι για την τεχνική σας. Μια παραλλαγή της άσκησης που θα σας βοηθήσει και στους προσαγωγούς είναι να σταθούμε με μεγαλύτερο άνοιγμα ποδιών και τα δάχτυλα στραμμένα προς τα έξω(πλιέ σκουώτ).
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: η άσκηση αυτή θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε σε κάθε πόδι χωριστά. Από όρθια θέση κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά λυγίζοντας το γόνατο μέχρι ο μηρός να είναι παράλληλος με το έδαφος, το γόνατο του ποδιού που είναι πίσω σχεδόν ακουμπάει στο έδαφος και ο κορμός παραμένει κάθετος. Από εκεί αργά επιστρέφουμε στην αρχική μας θέση και εκτελούμε ή εναλλάξ ή ολοκληρώνοντας το σετ σε κάθε πόδι.
ΑΡΣΕΙΣ ΛΕΚΑΝΗΣ: ξαπλώνουμε ανάσκελα στο έδαφος με τα πόδια να πατάνε λυγισμένα και ανοικτά όσο η λεκάνη μας, τα χέρια είναι στο έδαφος δίπλα από τα πόδια μας. Από τη θέση αυτή σηκώνουμε τη λεκάνη μας ψηλά μέχρι να έρθουν σε ευθεία τα γόνατα με τους ώμους. Αν θέλουμε να αυξήσουμε τη δυσκολία της άσκησης πατάμε στο ένα πόδι και το άλλο το σηκώνουμε ψηλά τεντωμένο.
ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΟΔΙΩΝ: ξαπλώστε σε ένα στρωματάκι στο έδαφος στο πλάι με τα πόδια ενωμένα και στηριχτείτε στον αντίστοιχο αγκώνα. Σηκώνουμε το πόδι ψηλά με το γόνατο λίγο χαλαρό ,κρατήστε ψηλά για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάστε.
ΑΚΡΟΣΤΑΣΙΕΣ: μια άσκηση που γυμνάζει κυρίως τη γάμπα. Ανεβείτε με τις μύτες των ποδιών σε ένα σκαλί κρατώντας το σώμα σε ευθεία. Ανασηκωθείτε στις μύτες και πάλι και πάλι κάτω.
Πριν ξεκινήσετε μην παραμελήσετε την προθέρμανση και φυσικά την αποθεραπεία στο τέλος.
Κάνετε στην αρχή 3 σετ των 12-15 επαναλήψεων και καθώς το σώμα σας θα συνηθίζει χρησιμοποιήστε επιπλέον βάρος.
Ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων και στη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος καθ΄όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης της άσκησης.

της Ευαγγελίας Θεοτοκάτου