Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2020 16:28

Η Κεφαλονιά είναι το νησί όπου ποθεί η ψυχή μου

Με ένα όνειρο τρελό,  με σκοπό τον προορισμό και με την πλώρη στο νησί τσης καρδιάς μου ταξιδεύω!..

Να φτάσω στη Κεφαλονιά κατάρτια φτιάχνω και πανιά, πυξίδα κάνω τους παλμούς και τους δικούς σου θησαυρούς προσμένω και γυρεύω!

Έχει το Ιόνιο ομορφιές, μα είσαι από εφκειές τσις μαγικές που τα μυαλά πλανεύεις και αν είσαι για με καημός βαρύς, και η σκέψη μου αν είναι εκεί, σκαρί θα κάμω τη καρδιά μου κοντά σου να με φέρει!

Ήταν μεγάλη μου τιμή να κυλά το αίμα μου από εκεί και τη σφραγίδα σου κυρά μου να έχω χαραγμένη...Και αν το κορμί μου είναι αλλού, η ψυχή μου και ο νους σε έχουν αγκαλιασμένη...

Κύμα βαθύ μπλε και λευκό αηπάνου μου σαρτένει, κάνω τα χέρια μου κουπιά και της καρδιάς μου ακολουθώ το δρόμο το μεγάλο.

Με τον Οδυσσέα οδηγό, δάσκαλο πολυταξιδευμένο, όπου μας δίδαξε πολλά, λαχτάρα, αφοσίωση, πίστη, μεγάλη αγάπη και μια μέρα νικητής στο τόπο όπου ελάτρεψε γύρισε και πάλι!

Τα χρώματα της Κεφαλονιάς, σημάδια μιας πορείας πως ετούτη είναι η λαχτάρα μου και η ευτυχία.
Ξυπνώ και βλέπω θάλασσα, αέρα πελαγίσιο, βουνά, κάμπους, σπήλαια τι να πρωταντικρύσω;

Μυρωδιές ξεχωριστές μοσχοβολούν ολούθε, κάνουν της μέρας την πνοή ξεχωριστή και ευωδιαστή, μη πάει και λησμονήσεις, τα αρώματα της Κεφαλονιάς να βρεις να ακολουθήσεις. 

Έχει στολίδια ξεχωριστά, ζώα με τσαχπινιά και χάρη, δέντρα πανώρια και φυτά που στέκουν με καμάρι.

Έχει τοπία εκλεκτά, χωριά καλοφτιαγμένα, έχει τον Αίνο Βασιλιά, φαράγγια με κάλος και ομορφιά, ξωκλήσια και Μοναστήρια διαλεκτά, ολούθε φημισμένα...

Γκρεμίσματα αγέρωχα που στέκουνε με δέος, πηγές γιομάτες δροσιά, πηγάδια μια εποχής άλλης, όπου το σίκλο έριχνες γιομάτο νερό να βγάλεις...

Έχει φιόρα και αυλές που δε ματά ξανάδες, καντάδες, πανσελήνους και τσις Βαρκαρόλες τσις μοναδικές όπου δε θα ξεχάσεις.

Τσις Μάντολες τσις παραδοσιακές μέλι, τυρί ,νέκταρ κρασί εκλεκτό που οι θεοί επίνανε με γούστο όλο χάρη.

Έχει χελώνες όμορφες, ναζιάρες, παιχνιδιάρες, έχει κουρλιά πάρα πολύ και κάποιους σατανάδες.

Εφτούνο είναι το νησί όπου ποθεί η ψυχή μου.. Άγιε μου Γεράσιμε κοντά του να με φέρεις..Προστάτη ούλου του νησιού και τσης δικής μου χάρης, κάμε το θαύμα σου, σε ασπάζομαι, σε προσκυνώ με ευλάβεια μεγάλη!

Σταματία Βιτσεντζάτου