Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2020 16:21

Κεφαλονιά: Τι να πρωτοθαυμάσεις από την φυσική, άγρια ομορφιά της

Με τα μάτια στραμένα σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου, δεν έχεις τι να πρωτοθαυμάσεις, από την φυσική, άγρια ομορφιά της Κεφαλονιάς.

Τα λόγια φτωχά για να περιγράψουν το μεγαλείο της φύσης που μοιάζει σα να κέντησε με κόπο και μεράκι και την πιο μικρή λεπτομέρεια, που δεν χωράει ο νούς ,αλλά και η φαντασία του ανθρώπου...Ένα νησί μεγαλοπρεπής, αυθεντικό, μοσχοβολιστό, ζωντανό από χρώματα, βλάστηση, ζωντανά που προσθέτουν την δική τους πινελιά και  διακοσμούν με λεπτομέρεια τον καμβά της φύσης...

Φτάνοντας αρκούν λίγα λεπτά για να μείνεις έκπληκτος, αγναντεύεις μαγεμένος ότι έχεις ακούσει μέχρι τώρα και ότι είχες δει μέσα από φωτογραφίες που μπροστά στη ζωντανή παρουσία του τόπου μοιάζουν να αδικούνται.

Αγαπάς τον τόπο από την πρώτη κιόλας στιγμή...Γεύσεις πικάντικες και ανακατεμένες με αρώματα που ξεχειλίζουν, σε κάθε βήμα, σε κάθε κινησή σου. Τοπία γεμάτα από μαγεία και ομορφιά συνθέσεις μοναδικές που δεν χορταίνεις. Αναπνές στην αύρα του του πελαγίσιου οξυγόνου, που το μοιράζεσαι με τη ζωή που το πολιορκεί τη κάθε του στιγμή. Γλάροι, πουλιά και πολλά άλλα είδη που δηλώνουν αιχμάλωτα απο τη γεναιοδωρία της αρχοντιάς, διάσπαρτης στο Ιόνιο.

Νοιώθεις πως σε λίγα μόνο λεπτά θες να γυρίσεις όλο το νησί, μα ταυτόχρονα σε κάθε μέρος νοιώθεις παγιδευμένος μη μπορώντας να φύγεις πιό πέρα...Το μυστήριο της Κεφαλονιάς η φαντασμαγορική ομορφιά που περισεύει, τα ατελείωτα μέρη, μνημεία, παραλίες, Μοναστήρια και τόσα άλλα που όσο και αν τα επισκεφτείς ποτέ δεν θα κατακτήσεις...

Πάντα θα ανακαλύπτεις μέρη άγνωστα και μυστηριώδες και που θα προδίδουν την άγνωστη ταυτότητα της...

Σταματία Βιτσεντζάτου


Φισκάρδο


Σάμη


Τα άγρια άλογα του Αίνου

Φωτογραφίες Παναγής Καβαλλιεράτος


Παραλία Φώκι

Φωτογραφία Γεράσιμος Βασσάλας

Παραλία Αμίδι

Φωτογραφία Νίκος Απέργης

Παραλία Αντίσαμος


Αργοστόλι


Άσσος


Κατσίκα στον Μύρτο


Αγία Ευφημία

Φωτογραφίες Διονύσης Φωκάς

Μύρτος


Αγία Σοφία

Φωτογραφία Σταματούλα Καλλιβωκά