Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2020 16:35

Υπέροχα καλοκαίρια γεμάτα από νοσταλγία στο νησί της Κεφαλονιάς

Καρτέρι για την άγρια ομορφιά της Κεφαλονιάς, που φαντάζει και ξεχωρίζει για εκείνα τα υπέροχα καλοκαίρια, τις ημέρες γεμάτες από ένταση και νοσταλγία, για ότι πονάμε και αγαπάμε.

Αρώματα και χρώματα, τόσο έντονα γεμάτα από εικόνες που σμίγουν μεταξύ τους και γίνονται μια ταινία της μνήμης μας, που μαζί της ταξιδεύουμε στις κρύες νύχτες του χειμώνα, μακριά από τις ρίζες μας, που με το πρώτο πότισμα της βροχής, ευδοκιμούν, φουντώνουν και μας φέρνουν πάλι πίσω...Πόσα καλοκαίρια ερμητικά, ταμένα, μαγνητισμένα στο νησί που ερωτευτήκαμε, πονέσαμε θυμηθήκαμε, γνωρίσαμε, χαρήκαμε, αγκαλιαστήκαμε κάτω από τον ήλιο και το φώς του φεγγαριού, που μας έλουσε παρέα με το μυρωδάτο αγιόκλημα και το γιασεμί....

Και εκείνα τα πρωινά ξυπνήματα με τη φρεσκαδούρα της φύσης, κάτω από τις περγουλιές, με τη συντροφιά του καφέ και του κρύου νερού που γευόσουν με τόση ευχαρίστηση και κάπως έτσι, το μυαλό σου κολούσε και αναρωτιόσουν, αν στα αλήθεια είσαι στο νησί, ή αν βλέπεις ένα όνειρο και μετά τις 4-5 γουλιές του καφέ που σε επανέφερε, σου ερχόταν να ξεπηδήσεις από ευτυχία, πως ναι, τα κατάφερες και είσαι όντως εκεί!Το βλέμμα περιπλανώμενο ολόγυρα , φωτογράφιζε γενναιόδωρα και φόρτωνε τη μνήμη σου από εικόνες που τα μάτια σου δε χόρταιναν. Η κάθε μέρα τόσο διαφορετική και γεμάτη από δράσεις και πράγματα που ήθελες να κάνεις.

Να κατακτήσεις όλο το νησί να γευτείς τις θάλασσες και ότι πάνω σε αυτό δεν ήταν άλλο πέρα από ευλογία, για τον τόπο που κυλούσε στο αίμα σου... Ίσως και μια ξεχωριστή Ομάδα Αίματος... "Νήσος Κεφαλονιά θετικό εκατό της εκατό"!

Σταματία Βιτσεντζάτου