Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2019 10:27

Κλάγκενφουρτ, μιά πόλη με δράκους και ιππότες

Το Κλάγκενφουρτ είναι πόλη της Αυστρίας και πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Κορινθίας.

Είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, καθώς στην περιοχή βρίσκονται πολλές φυσικές ομορφιές και πολλά μεσαιωνικά κάστρα.


Της Κατερίνας Φωκά

Μέσα στη μυθική Αυστριακή επικράτεια της Κορινθίας βρίσκεται η πανέμορφη λίμνη Worthersee, με καταρράκτες και νοσταλγικά κάστρα. Κάστρα όπου ζούσαν παλιά ιππότες που κυνηγούσαν τους δράκους της περιοχής, όπως αναφέρουν οι μύθοι. Το πιο δημοφιλές κάστρο είναι το Χόχστερβιτς.

 Στα ανατολικά της λίμνης βρίσκεται το Κλάγκενφουρτ, μιά πόλη με εικόνες και νότες, αφού εκεί έζησε ο ρομαντικός συνθέτης Γκουστάβ Μάλερ,προς τιμή του οποίου γίνεται το φεστιβάλ μουσικής..Η πόλη έχει μεσογειακή ατμόσφαιρα, καθώς το δίκτυο των πεζόδρομων και των πλατειών της οφείλονται στον Ιταλό αρχιτέκτονα Άλιο.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι πανέμορφο και οι αποστάσεις μικρές. Μπορείτε να κάνετε βόλτες με τα πόδια η το ποδήλατο και να επισκεφθείτε την Άλταρ Πλάτς με την υπαίθρια αγορά, το συντριβάνι Lindwurm, την πλατεία Neue Platz, το μουσείο Eboardmuseum, το κυβερνητικό κτίριο Landhaus, και την περίοδο των Χριστουγέννων την περίφημη Χριστουγεννιάτικη αγορά.

Το Κλάγκενφουρτ έχει αεροδρόμιο και αυτό καθιστά ακόμη πιο εύκολη μια επίσκεψη στην μυθική αυτή πόλη.