Κυριακή, 24 Φεβρουάριος 2019 06:04

Καζαμπλάνκα, η πιο κοσμοπολίτικη πόλη του Μαρόκου

Η Καζαμπλάνκα βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Μαρόκου και ειναι χτισμένη στις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού.Της Κατερίνας Φωκά


Οι ντόπιοι την αποκαλούν casa και ειναι η πιό κοσμοπολίτικη πόλη του Μαρόκου. Μιά σύγχρονη μοντέρνα μεγαλούπολη , που ο μόνος τρόπος για να την γνωρίσει κάποιος καλά, είναι να αναμειχθεί με τους ντόπιους , να περπατήσει στα στενά σοκάκια κάνοντας παζάρια και παρατηρώντας την καθημερινότητα τους.

Τζαμιά, παλάτια , παζάρια , χρώματα και αρώματα , μια πόλη που θα σε μαγέψει. Οι λεωφόροι της ειναι φαρδιές και πνιγμένες στην κίνηση, στη ξακουστή παραλιακή λεωφόρο Corniche , τα πιο ακριβά και μοδάτα club , με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό.

Στην πόλη υπάρχει πολύ υγρασία , λόγω του ωκεανού και τις περισσότερες ώρες της ημέρας κάλυπτεται με ενα γκρι χρώμα. Μπορεις να κυκλοφορήσεις στην πόλη γρήγορα με τα "μικρά" ταξί , που χωρούν τρία άτομα, όμως χρειάζεται προσοχή γιατί πριν μπεις μέσα θα πρεπει να κανεις παζάρι για την τιμή, ή να ζητήσεις να βάλουν ταξίμετρο, ειδάλλως θα πληρώσεις στο δεκαπλάσιο την διαδρομή. Υπάρχουν και τα ταξί που χωρούν εξι άτομα, οι παλιές άσπρες μερσεντές.

Είτε οδηγείς, είτε κυκλοφορίες σαν πεζός, χρειάζεται να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα, γιατί κανείς δεν δίνει σημασία στα φανάρια και οι πεζοί διασχίζουν τους δρόμους όπου να ειναι...

Τα κυριότερα αξιοθέατα ειναι το Μέγα τζαμί Χασάν Β, με ύψος 200 μέτρα, το δεύτερο ψηλότερο στον κόσμο μετά από αυτό της Μέκκας. Το τζαμί βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και το εσωτερικό του ειναι διακοσμημένο με πολυελαίους από κρύσταλλο Murano.

Άλλα αξιοθέατα ειναι η γειτονιά Cartier Gauthier, γεμάτη με νεοκλασικά του 1930, που σήμερα στεγάζουν γκαλερί μοντέρνας τέχνης, το Royal Palace, το Arab Leaque park, και το Mall Morocco. Η Καζαμπλάνκα ειναι πανέμορφη ολες τις εποχές του χρόνου.

Ενα ταξίδι στη μαγευτική μεγαλούπολη θα σας πείσει !