Κυριακή, 26 Μάιος 2019 00:02

Μαρακές : Η Κόκκινη πόλη του Μαρόκου

Το Μαρακές , ειναι η δημοφιλέστερη πόλη του Μαρόκου και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας.


Της Κατερίνας Φωκά


Τα κόκκινα τείχη που περιβάλλουν την πόλη και τα κοκκινωπά κτίρια της, της χάρισαν την ονομασία Κόκκινη Πόλη. Είναι χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς του Άτλαντα, κοντά σε ένα δάσος με χουρμαδιές .

Η μαγευτική Κόκκινη Πόλη του Μαρόκου, είναι εξωτική και μοιάζει βγαλμένη από τις Χίλιες και μια Νύχτες, μια πόλη με ιστορία , χρώμα , άποψη που κουβαλάει το μυστηριακό παρελθόν του Μαρόκου .
Οι άνθρωποι είναι χαμογελαστοί , αλληλέγγυοι και πολύ ζεστοί. Για να νοιώσεις την πόλη πρέπει να την περπατήσεις να εξερευνήσεις τα σοκάκια της , να μιλήσεις με τους ανθρώπους .

Παντού ζωηρά χρώματα , εντυπωσιακές αγορές και πολύχρωμου άνθρωποι, τα πιο πολλά αξιοθέατα του Μαρακές βρίσκονται στην Μεδίνα , την παλιά πόλη που βρίσκεται εντός των τειχών. Η Μεδίνα αποτελεί από το 1895 παγκόσμιο μνημείο κληρονομιάς της Unesco ,και ειναι πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών. Είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης και μια απο τις μεγαλύτερες Μεντίνες του Μαρόκου.
 
Εκεί θα συναντήσεις ότι δεν μπορείς να φανταστείς, αρώματα , χρώματα , πάγκοι με μπαχαρικά , ξηρούς καρπούς , χαλιά , δερμάτινα είδη , πωλητές τσαγιού , καμήλες , μαϊμούδες , μουσικούς , ζητιάνους , γητευτές φιδιών ακροβάτες και πολύχρωμους ανθρώπους. Φυσικά χωρίς παζάρι δεν γίνεται , ειναι τρόπος ζωής για τους Μαροκινούς .

Η καρδιά της πόλης χτυπά στην Τζαμα Ελ Φνα , μια απο τις πολυσύχναστες πλατείες σε όλη την Αφρική.
Εκεί είναι ένα ασταμάτητο πάρτι με φωνές , τραγούδια , μουσικές , γητευτές φιδιών και υπαίθριες αγορές , με έντονο το στοιχείο της Ανατολής , όλα βγαλμένα από το Χίλια και Μία Νύχτες . Εκει όμως χρειάζεται αρκετή προσοχή.

Άλλα αξιοθέατα ειναι το τζαμί Κουτουμπία , το παλάτι Τζιμάα Ελ Φνα , το παλάτι Ελ Μπαντί , οι κήποι Μαζαρελ , το Μουσείο Μαρακές , η Όπερα και το Πανεπιστήμιο Καντί Αγιάντ.

Οι πανέμορφες υπαίθριες αγορές , τα χλιδάτα ξενοδοχεία , οι εντυπωσιακοί κήποι και πολλά άλλα με έντονο χρώμα Ανατολής , βγαλμένα από το Χίλια και Μια Νύχτες, καθιστούν το Μαρακές, τη δημοφιλέστερη πόλη του Μαρόκο.