Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020 02:01

Η Μαριλένα Μανέλη σπούδασε στη σχολή VANG και ασχολήθηκε με FASHION SHOWS και ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ομορφιάς. Παράλληλα συμμετείχε και σε διάφορους διαγωνισμούς καλλιτεχνικής κομμωτικής...

Καταπολέμηση της λιπαρότητας στα μαλλιά !

Η περίσσεια λάμψη των μαλλιών συμβαίνει όταν οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν περισσότερο σμήγμα το οποίο είναι υπεύθυνο για την πρόληψη της υγρασίας και τη διατήρηση της σε αφυδατωμένα μαλλιά.


Ανεπαρκές πλύσιμο, ορμονικών και γενετικών παραγόντων καθώς
και μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι βασικές αιτίες που έχουμε λιπαρά μαλλιά. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, εδώ είναι μερικές σπιτικές συνταγές που διευκολύνουν την απομάκρυνση της περίσσειας σμήγματος από τα μαλλιά σας.


 

Λοσιόν με λεμόνι. Ανακατέψτε το χυμό από δύο λεμόνια με δύο φλιτζάνια αποσταγμένο νερό και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο. Μετά το λούσιμο με σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά, με μια πετσέτα εφαρμόστε τη θεραπευτική λοσιόν. Αφήστε το για πέντε λεπτά και ξεβγάλτε το με χλιαρό νερό


 

Θεραπεία με aloe vera. Κόψτε δύο ή τρία φύλλα της αλόη, διαχωρίστε τον πολτό και το μείγμα. Εφαρμόστε
αυτήν την κρέμα γύρω από το κεφάλι και αφήστε το για τουλάχιστον μισή ώρα. Η θεραπεία εφαρμόζεται
τέσσερις φορές την εβδομάδα

 

Ξεπλύνετε με ξύδι. Γεμίστε ένα μπουκάλι ενός λίτρου με νερό  αραιωμένο με ξίδι και εφαρμόστε το παράλληλα με το τελικό ξέβγαλμα.


 

Κρόκο για λιπαρά μαλλιά. Ανακατέψτε δύο κρόκους με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε αυτήν την συνταγή σαν μάσκα πριν το λούσιμο .

 

Το αποτέλεσμα για να έχετε λαμπερά μαλλιά χωρίς λιπαρότητα


 της Μαριλένας Μανέλη