Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018 02:01

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο για Κεφαλονιά και Ιθάκη - Αναλυτική πρόγνωση

Λίγες τοπικές μπόρες περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι σήμερα, όμως βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Αναλυτικά για σήμερα Σάββατο, θα πέσουν τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι, αλλά σταδιακά και αυτές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, γύρω στα 5 μποφόρ. Η θάλασσα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία, στην μέγιστη τιμή της, προς το απόγευμα, θα πλησιάσει τους 19 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Κυριακή, η μέρα θα είναι, σε γενικές γραμμές, καλή. Κατά περιόδους, τοπικά σύννεφα θα κρύβουν τον ήλιο, και μόνο προς το βράδυ ίσως βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 και σε πελάγη πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 βαθμούς το πρωί η ελάχιστη, κυρίως σε ορεινές περιοχές, έως 19 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι, η μέγιστη.

Ο Νοέμβριος έχει αρχίσει να φέρνει βροχές. Μετά την πρόσκαιρη ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου, από ότι δείχνουν όλα τα μετεωρολογικά στοιχεία, η επόμενη εβδομάδα και πάλι θα είναι κατά περιόδους βροχερή.
Οι τιμές της θερμοκρασίας έχουν γυρίσει σε φθινοπωρινά επίπεδα και η ψύχρα είναι αισθητή, κυρίως το πρωί.

Οι αγρότες, μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις, στο ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings