Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018 02:01

Βροχερός ο καιρός σήμερα με συννεφιές και σποραδικές καταιγίδες

Πρόγνωση καιρού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Βροχερός, κατά διαστήματα θα είναι ο καιρός σήμερα , οι νοτιάδες είναι ενισχυμένοι , ενώ αργά το απόγευμα προς το βράδυ οι καταιγίδες που θα διέλθουν από τα νησιά μας , θα είναι ισχυρές. Γενικά αυτή η εβδομάδα , φέρνει καλά ύψη υετού.

Αναλυτικά για σήμερα Τρίτη , οι αυξημένες συννεφιές δίνουν τοπικές βροχές. Θα διέλθουν και σποραδικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα και κυρίως τις νυκτερινές ώρες, τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη. Η θερμοκρασία, στην μέγιστη τιμή της, προς το απόγευμα, θα πλησιάσει τους 20 με 21 βαθμούς κελσίου, λόγω των νοτιάδων.

Αύριο Τετάρτη, πάλι ο καιρός , κατά περιόδους θα είναι άστατος , με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Δεν θα λείψουν όμως και τα διαστήματα που τα φαινόμενα θα σταματούν. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν και πάλι νότιοι 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ, αλλά αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς. Η θάλασσα θα είναι πολύ ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς το πρωί η ελάχιστη, έως 21
βαθμούς κελσίου το μεσημέρι, η μέγιστη.

Ο Νοέμβριος έχει αρχίσει να φέρνει βροχές. Από το απόγευμα και μετά, θέλει πολύ προσοχή. Έχει ανοίξει ο δρόμος για την δημιουργία βαρομετρικών χαμηλών στα πελάγη της Ιταλίας και την εύκολη κίνησή τους , προς το Ιόνιο. Μάλλον το νερό που έλειψε τον Οκτώβριο, θα πέσει μαζεμένο. Θα παρακολουθούμε τις καιρικές εξελίξεις, γιατί κάποιες φορές , τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Επίσης οι νοτιάδες, έχουν δημιουργήσει έντονο κυματισμό στα πελάγη.

Οι αγρότες, μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις, στο ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings