Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018 02:01

Βελτιώνεται ο καιρός την Πέμπτη - Λίγη συννεφιά και τοπικές βροχές

Πρόγνωση καιρού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Οι τοπικές συννεφιές , μπορεί να δίνουν κάποιες μπόρες μέχρι το μεσημέρι, όμως βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη , οι συννεφιές που υπάρχουν δίνουν λίγες τοπικές βροχές, οι οποίες δεν εμπνέουν ανησυχία. Όμως, από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα εμφανίσει βελτίωση. Οι άνεμοι πνέουν από διάφορες διευθύνσεις γύρω στα 4 μποφόρ. Η θάλασσα είναι τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία, στην μέγιστη τιμή της, προς το απόγευμα, θα πλησιάσει τους 21 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι καλός , με λίγα μόνο σύννεφα να εμφανίζονται, κατά διαστήματα, στον ουρανό. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, αλλά προς το απόγευμα θα γίνουν και πάλι νοτιάδες γύρω στα 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς το πρωί η ελάχιστη, έως 21 με 22 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι, η μέγιστη.

Ο Νοέμβριος θα συνεχίσει να έχει βροχές. Η δομή της ατμόσφαιρας , έχει αποκτήσει τέτοια χαρακτηριστικά που επιτρέπει την δημιουργία βαρομετρικών χαμηλών στα πελάγη της Ιταλίας και την εύκολη κίνησή τους , προς το Ιόνιο. Μάλλον το νερό που έλειψε τον Οκτώβριο, θα πέσει μαζεμένο αυτόν τον μήνα. Οι θερμοκρασίες , κρατιούνται σε καλά για την εποχή επίπεδα, αν και το πρωί η ψύχρα είναι αισθητή , κυρίως όμως, λόγω της υγρασίας.

Οι αγρότες, μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις, στο ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings

Καππάτος Ορέστης Μετεωρολόγος