Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018 02:00

Καλός ο καιρός σήμερα, έρχονται βροχές και και καταιγίδες το Σάββατο

Πρόγνωση καιρού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Μετά την σημερινή βελτίωση, έρχονται πάλι βροχές και ενισχυμένοι νοτιάδες.

Αναλυτικά για σήμερα Παρασκευή , ο καιρός γενικά είναι καλός και μόνο κατά περιόδους θα εμφανίζονται τοπικές συννεφιές. Προς το βράδυ τα σύννεφα θα αυξηθούν. Η υγρασία είναι αυξημένη. Οι άνεμοι πνέουν από διάφορες διευθύνσεις γύρω στα 4, αλλά γρήγορα θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης προς τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η θάλασσα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία, στην μέγιστη τιμή της, προς το απόγευμα, θα πλησιάσει τους 21 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές. Επίσης, θα διέλθουν από τις περιοχές των νησιών και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες όμως, δεν θα έχουν την ένταση των νυκτερινών φαινομένων της Τρίτης. Δεν θα λείψουν βέβαια και τα διαστήματα βελτίωσης, διαστήματα δηλαδή, που τα φαινόμενα θα σταματούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 μποφόρ και προς το μεσημέρι, σε πελάγη 7, ίσως και 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη, όμως σταδιακά ο κυματισμός θα ανέβει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς το πρωί η ελάχιστη, έως 21 με 22 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι, η μέγιστη.

Ο Νοέμβριος θα συνεχίσει να έχει βροχές. Ακόμα ένα βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί δυτικά της Ιταλίας και θα κινηθεί προς το Ιόνιο. Μάλλον το νερό που έλειψε τον Οκτώβριο, θα πέσει μαζεμένο αυτόν τον μήνα. Οι θερμοκρασίες , κρατιούνται σε καλά για την εποχή επίπεδα, αν και το πρωί η ψύχρα είναι αισθητή , κυρίως όμως, λόγω της υγρασίας.

Οι αγρότες, μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις, στο ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings