Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018 02:02

Καιρός: Συννεφιασμένη και βροχερή η εβδομάδα που ξεκινά - Αναλυτική πρόγνωση

Η εβδομάδα που ξεκινάει θα είναι αρκετά βροχερή, ενώ όσον αφορά τον άνεμο, ο οστριοσιρόκος , θα έχει την τιμητική του.

Αναλυτικά για σήμερα Δευτέρα , ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές. Επίσης, θα διέλθουν από τις περιοχές των νησιών και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες όμως, δεν φαίνεται να δημιουργούν ιδιαίτερη ανησυχία. Θα υπάρχουν βέβαια και τα διαστήματα βελτίωσης, όπου τα φαινόμενα θα σταματούν. Η υγρασία είναι αυξημένη. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 και σε πελάγη έως 6 μποφόρ Η θάλασσα είναι τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία, στην μέγιστη τιμή της, προς το απόγευμα, θα πλησιάσει τους 21 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Τρίτη, πάλι περιμένουμε βροχές και κατά διαστήματα καταιγίδες, όμως τα φαινόμενα στα δικά μας νησιά , δεν θα είναι τόσο ισχυρά , όσο στο Βόρειο Ιόνιο και την Κέρκυρα , περιοχές οι οποίες πράγματι θα δουν μεγάλα ποσά υετού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης στα πελάγη , μετά το μεσημέρι. Η θάλασσα θα είναι τοπικά, πολύ ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς το πρωί η ελάχιστη, έως 21 με 22 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι, η μέγιστη.

Ο Νοέμβριος συνεχίζει να φέρνει βροχές. Και είναι καλοδεχούμενες, όσο έχουν την μέτρια ένταση, που έχουμε δει μέχρι τώρα. Σύμφωνα με όλα τα μετεωρολογικά δεδομένα, τα νησιά μας, δεν θα βιώσουν ακραία καιρικά φαινόμενα , όπως θα συμβεί με την Κέρκυρα , όσον αφορά το Ιόνιο ή τα Δωδεκάνησα , αν πούμε για το Αιγαίο. Καλό θα ήταν , τα όποια έκτακτα δελτία εμφανίζονται ή αναδημοσιεύονται, να αναρτώνται με τέτοιο τρόπο, που να μην δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις για τα δικά μας νησιά. Για τους φίλους που μου έστειλαν πλήθος μηνυμάτων, αλλά και γενικά για τους αναγνώστες της ιστοσελίδας, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι θα πέσουν βροχές, όμως, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι τόσο ισχυρές, όπως του Σεπτεμβρίου ή του Νοεμβρίου του 2016. Για το μετέπειτα χρονικό διάστημα της εβδομάδας, θα εκτιμήσουμε τα αυριανά διαθέσιμα μετεωρολογικά δεδομένα και θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Οι αγρότες, μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις, στο ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings