Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020 00:23

Συννεφιασμένος με τοπικές μπόρες ο καιρός σήμερα - Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας την Παρασκευή

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους που εορτάζουν. Ο μήνας φεύγει με τοπικές βροχές , ενώ ο Δεκέμβριος που σηματοδοτεί την έναρξη του Χειμώνα , έρχεται επίσης με πολλές βροχές.

Ο καιρός θα κάνει μια ανάπαυλα το Σάββατο και την Κυριακή, τι άλλο? Πάλι φέρνει βροχές.

Για σήμερα Πέμπτη , ο καιρός κατά περιόδους θα είναι συννεφιασμένος και θα πέφτουν τοπικές μπόρες. Δεν θα λείψουν όμως και τα διαστήματα που ο ήλιος, θα παίζει με τα σύννεφα. Προς τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι βροχές θα δυναμώσουν. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 6 και σε πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη, αλλά το απόγευμα υπάρχει τάση ανόδου του ύψους κύματος. Η θερμοκρασία, στην μέγιστη τιμή της, προς το απόγευμα, θα πλησιάσει τους 20 βαθμούς κελσίου και αυτό λόγω των νοτιάδων.

Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι βροχές κάποιες στιγμές θα πέφτουν με έντονη ραγδαιότητα, ενώ τα καταιγιδοφόρα νέφη , δεν αποκλείεται να έχουν και χαλάζι. Το πιο σημαντικό πρόβλημα , θα είναι το γεγονός ότι η βροχή θα πέφτει συνεχόμενα, για αρκετό χρονικό διάστημα και η γης είναι χορτασμένη από νερό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και σε πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ ταραγμένη και στα πελάγη κυματώδης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 βαθμούς το πρωί η ελάχιστη, έως 19 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι, η μέγιστη.

Πάλι βροχές και αύριο δυνατές καταιγίδες. Το νερό που δεν έπεσε τον Οκτώβριο έχει πέσει μαζεμένο τον Νοέμβρη, όπως αποδεικνύεται από το ύψος βροχής , που με τις πρώτες εκτιμήσεις , ξεπέρασε τα 200 mm.

Σημαντικό πρόβλημα , επίσης, για σήμερα και αύριο θα είναι οι νοτιάδες στα πελάγη.

Ο Δεκέμβριος μπαίνει και αυτός με βροχές. Η πρώτη μέρα του Χειμώνα θα είναι βροχερή και το θέμα είναι ότι η γη είναι χορτάτη από νερό.

Οι αγρότες , μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις , από το ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings

Καππάτος Ορέστης