Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020 00:45

Με μπόρες κα σποραδικές καταιγίδες ξεκινά ο μήνας - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο - Αναλυτική πρόγνωση για Κεφαλονιά και Ιθάκη

Καλό μήνα. Ο Νοέμβρης έφυγε με τοπικές μπόρες και ο Δεκέμβριος που σηματοδοτεί την έναρξη του Χειμώνα , έρχεται με λασποβροχές. Ο καιρός θα κάνει μια ανάπαυλα το Σάββατο και την Κυριακή, τι άλλο? Πάλι φέρνει βροχές, ίσως και λίγα χιόνια στον Αίνο.

Για σήμερα Παρασκευή , ο καιρός είναι συννεφιασμένος, πέφτουν τοπικές μπόρες και προς το μεσημέρι θα διέλθουν σποραδικές καταιγίδες. Οι λασποβροχές κάποιες στιγμές θα πέφτουν με έντονη ραγδαιότητα, ενώ τα καταιγιδοφόρα νέφη, δεν αποκλείεται να έχουν και χαλάζι. Το πιο σημαντικό πρόβλημα, είναι το γεγονός ότι η βροχή θα πέφτει συνεχόμενα, για αρκετό χρονικό διάστημα και η γης είναι χορτασμένη από νερό. Η ορατότητα τοπικά είναι περιορισμένη , λόγω μεταφοράς σκόνης. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 6 και σε πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη, και τοπικά κυματώδης. Η θερμοκρασία, στην μέγιστη τιμή της, προς το απόγευμα, θα πλησιάσει τους 20 βαθμούς κελσίου και αυτό λόγω των νοτιάδων.

Αύριο Σάββατο , ο καιρός βαθμιαία θα γίνει άστατος , άλλοτε με συννεφιά κατά περιόδους και λίγες βροχές, άλλοτε με ανοίγματα και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 και σε πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ ταραγμένη και στα πελάγη κυματώδης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 βαθμούς το πρωί η ελάχιστη, έως 18 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι, η μέγιστη.

Πάλι βροχές και το απόγευμα δυνατές καταιγίδες. Η βροχόπτωση τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεπέρασε τα 200 mm. Σημαντικό πρόβλημα , επίσης, για μια ακόμη μέρα είναι οι νοτιάδες στα πελάγη.

Ο Δεκέμβριος μπαίνει και αυτός με βροχές. Η πρώτη μέρα του Χειμώνα θα είναι βροχερή και το θέμα είναι ότι η γη είναι χορτάτη από νερό.

Οι αγρότες , μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις , από το ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings

Καππάτος Ορέστης