Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 17:15

Αίθριος με λίγες νεφώσεις ο καιρός σήμερα

Πρόγνωση καιρού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

 

 
Καιρός αίθριος, σε γενικές γραμμές για σήμερα , λίγες συννεφιές αύριο και αργά το βράδυ προς το Σάββατο κάποιες τοπικές βροχές. Σαν πρώτες ενδείξεις για τις διαθέσεις αυτού του μήνα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα έρθει πάλι νερό , και όσον αφορά την θερμοκρασία (γιατί αρκετά απίστευτα δημοσιεύματα περί πολικού ψύχους διαβάσαμε) , φαίνεται ότι θα κρατηθεί σε απόλυτα κανονικά για την εποχή επίπεδα, κάτι που θα συνεισφέρουν, ειδικά την επόμενη εβδομάδα , οι ενισχυμένοι νοτιάδες.

 

Αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη , ο καιρός είναι αίθριος και μόνο κατά περιόδους θα εμφανίζονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 4 το πολύ έως 5 μποφόρ. Η θάλασσα είναι τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία, στην μέγιστη τιμή της, προς το απόγευμα, θα πλησιάσει τους 15 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Παρασκευή , αρχικά θα υπάρχουν λίγες συννεφιές , οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και προς το βράδυ, θα βρέξει. Η υγρασία το πρωί θα είναι αυξημένη. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς 5 και σε πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 βαθμούς το πρωί η ελάχιστη, έως 15 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι, η μέγιστη, όμως σε ορεινές περιοχές των νησιών μας , το πρωί η ψύχρα θα είναι έντονη και η θερμοκρασία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.Οι μέρες που έρχονται δεν φέρνουν τίποτε το σπουδαίο από βροχές. Αλλά θα έχουν γιάτσο, κυρίως το πρωί. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι ελαιοπαραγωγοί, οι καλλιεργητές, αλλά και όσοι έχουν αφήσει υπαίθριες εργασίες με εκκρεμότητες, θα έχουν σύμμαχο, αυτό το διάστημα καλοσύνης του καιρού. Και μην ακούτε προγνώσεις , που βγαίνουν από μερομήνια και πρακτικούς μετεωρολόγους που λένε για βαρυχειμωνιά.Οι αγρότες , μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις , από το ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings