Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020 01:13

Άστατος ο καιρός με συννεφιά και βροχές από το απόγευμα

Πρόγνωση καιρού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Οι λίγες συννεφιές που εμφανίζονται, θα πυκνώσουν και προς τα ξημερώματα του Σαββάτου, θα αρχίσει να βρέχει τοπικά. Σαν πρώτες ενδείξεις για τις διαθέσεις αυτού του μήνα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα έρθει πάλι νερό , και όσον αφορά την θερμοκρασία (γιατί αρκετά απίστευτα δημοσιεύματα περί πολικού ψύχους διαβάσαμε), φαίνεται ότι θα κρατηθεί σε απόλυτα κανονικά για την εποχή επίπεδα, κάτι που θα συνεισφέρουν σε αυτό, ειδικά την επόμενη εβδομάδα, οι ενισχυμένοι νοτιάδες.

Αναλυτικά για σήμερα Παρασκευή , υπάρχουν λίγες συννεφιές , οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και προς το βράδυ, θα βρέξει. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα είναι τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία, στην μέγιστη τιμή της, προς το απόγευμα, θα πλησιάσει τους 16 με 17 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Σάββατο , ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, πιθανόν και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες, χωρίς να λείψουν και τα ανοίγματα του καιρού. Την νύκτα, προς τα ξημερώματα της Κυριακής, ίσως πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά του Μεγάλου Βουνού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης στα πελάγη στα 6 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, όμως βαθμιαία στην ανοικτή θάλασσα , ο κυματισμός θα ανέβει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 βαθμούς το πρωί η ελάχιστη, έως 16 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι, η μέγιστη, όμως σε ορεινές περιοχές των νησιών μας , το πρωί η ψύχρα θα είναι έντονη και η θερμοκρασία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες συννεφιές και γιάτσο σήμερα, αλλά πάλι αύριο θα πέσουν σποραδικές βροχές.

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι ελαιοπαραγωγοί, οι καλλιεργητές, αλλά και όσοι έχουν αφήσει υπαίθριες εργασίες με εκκρεμότητες, θα έχουν σύμμαχο το σημερινό διάστημα καλοσύνης του καιρού. Και μην ακούτε προγνώσεις , που βγαίνουν από μερομήνια και πρακτικούς μετεωρολόγους που λένε για βαρυχειμωνιά. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία , νότος γυρίζει ο καιρός την επόμενη βδομάδα και φέρνει πάλι βροχές.

Οι αγρότες , μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις , από το ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings
Καππάτος Ορέστης