Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020 02:20

Καιρός: Συννεφιά το πρωί, τοπικές βροχές από το βράδυ

Πρόγνωση καιρού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Η βδομάδα συνεχίζει με νοτιάδες και καλές για την εποχή θερμοκρασίες, όπως άλλωστε σας είχα αναφέρει και σε παλιότερα δελτία. Δεν θα λείψουν οι ασθενείς μπόρες, που και αυτές θα έχουν τοπικό χαρακτήρα .

Αναλυτικά για σήμερα Τετάρτη , υπάρχουν λίγες συννεφιές , οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και προς το βράδυ, θα βρέξει. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα είναι τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία, στην μέγιστη τιμή της, προς το απόγευμα, θα πλησιάσει τους 18 με 19 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Πέμπτη , κατά περιόδους μέχρι το μεσημέρι, θα εμφανίζονται τοπικές συννεφιές , οι οποίες θα δίνουν σποραδικές μπόρες, αλλά προς το απόγευμα τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν. Η υγρασία το πρωί θα είναι αυξημένη και σε ορεινές περιοχές θα σχηματισθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ, όμως σταδιακά θα γίνουν περισσότερο δυτικοί. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 βαθμούς το πρωί η ελάχιστη, έως 18 με 19 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι, η μέγιστη.

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι ελαιοπαραγωγοί, οι καλλιεργητές, αλλά και όσοι έχουν αφήσει υπαίθριες εργασίες με εκκρεμότητες, θα έχουν σύμμαχο αυτές τις καιρικές συνθήκες που περιγράψαμε . Η υγρασία , λόγω των νοτιάδων θα είναι αυξημένη. Το συγκεκριμένο μοτίβο του καιρού , δεν αλλάζει σημαντικά μέχρι τα τέλη της βδομάδας.

Οι αγρότες , μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις , από το ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings
Καππάτος Ορέστης