Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020 01:36

Αστατος ο καιρός: Συννεφιά και βροχές από το βράδυ

Η βδομάδα συνεχίζει με τοπικές συννεφιές και γιάτσο.
Την νύκτα ίσως σημειωθούν ασθενείς μπόρες, που και αυτές θα έχουν τοπικό χαρακτήρα. Προς τα ξημερώματα αύριο, δεν αποκλείεται στα πιο ορεινά τμήματα του Μεγάλου Βουνού, να πέσουν λίγες νιφάδες χιονιού.

Αναλυτικά για σήμερα Τετάρτη , υπάρχουν λίγες συννεφιές , οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και προς το βράδυ, θα βρέξει. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα είναι τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία, στην μέγιστη τιμή της, προς το απόγευμα, θα πλησιάσει τους 12 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Πέμπτη , κατά περιόδους μέχρι το μεσημέρι, θα εμφανίζονται τοπικές συννεφιές, οι οποίες θα δίνουν σποραδικές μπόρες, αλλά προς το απόγευμα τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν. Η υγρασία το πρωί θα είναι αυξημένη και σε ορεινές περιοχές θα σχηματισθούν ομίχλες. Τα ξημερώματα, δεν αποκλείεται στα πιο ορεινά τμήματα του Μεγάλου Βουνού, να πέσουν λίγες νιφάδες χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις κοντά στα 5, αλλά με τάση ενίσχυσης στα πελάγη στα 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 βαθμούς το πρωί η ελάχιστη, έως 12 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι, η μέγιστη, όμως σε ορεινές περιοχές των νησιών μας , η ελάχιστη τιμή θα είναι αρκετούς βαθμούς πιο κάτω.

Χωρίς σημαντικά προβλήματα ο καιρός σήμερα. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι ελαιοπαραγωγοί, οι καλλιεργητές, αλλά και όσοι έχουν αφήσει υπαίθριες εργασίες σε εκκρεμότητες, θα έχουν σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες που περιγράψαμε με μοναδική εξαίρεση το κρύο Οι ανατολικοί άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες, όλο και κάποια πουλιά θα φέρουν, για όσους ασχολούνται με το κυνήγι.

Ως μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό των επόμενων ημερών , μπορούμε να πούμε ότι μέχρι και την προπαραμονή των Χριστουγέννων , όλο και λίγες μπόρες σε πεδινές περιοχές ή ασθενείς νιφάδες χιονιού στα ορεινά θα πέφτουν , αλλά την παραμονή της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης , με τα σημερινά μετεωρολογικά δεδομένα ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Οι αγρότες , μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις , από το ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings