Σάββατο, 21 Ιούλιος 2018 12:30

Τσουκνίδα...ένα φυτό με πολλά διατροφικά οφέλη

Η τσουκνίδα είναι ένα φυτό με πολλά διατροφικά οφέλη, όταν την ακουμπήσεις κοκκινίζει το σημείο και  σε πιάνει φαγούρα όμως όταν την ψήσεις ή την αποξηράνεις καταστρέφονται οι βελόνες προκαλούν τα παραπάνω και είναι ακίνδυνη για κατανάλωση.

Οι ιδιότητες και τα διατροφικά τις οφέλη είναι πάρα πολλά. Τα φύλλα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πίτες, σαλάτες, ροφήματα κτλ.

Είναι πλούσια σε κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό, φολικό οξύ,μαγνήσιο, φώσφορο,ψευδάργυρο, βιταμίνη Α,C,Κ,Β,Ε είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδης, αντιρρευματικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. 
Συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και της αρτηριακής πίεσης, καταπολεμά τα μικρόβια και εμποδίζει την γήρανση του οργανισμού. Επίσης έχει  τονωτικές και διουρητικές ιδιότητες, αποτοξινώνει τον οργανισμό και συμβάλλει σημαντικά κατά της αιμορραγίας. Βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Καταναλώστε σε σούπες, ροφήματα, φαγητά και επωφεληθείτε από τα πολλαπλά της οφέλη.*– Οι πληροφορίες που παρέχονται παραπάνω, έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν ιατρική συνταγή και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την γνωμάτευση ή την επίσκεψη του γιατρού, ή άλλου ειδικού της υγείας.