Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2019 04:38

Η φλούδα του λεμονιού και η άγνωστη δύναμη της

Το λεμόνι εκτός από την νοστιμιά που δίνει σε πολλά φαγητά μπορεί να βοηθήσει και στην τόνωση του οργανισμού. 

Οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε μόνο τον χυμό θεωρώντας ότι είναι το πιο υγιεινό μέρος του λεμονιού, όμως η φλούδα του είναι εξίσου υγιεινή με πολλά διατροφικά οφέλη. 


1. Μείωση του επιπέδου της χοληστερόλης

Τρώγοντας φλούδα λεμονιού μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το επίπεδο της χοληστερόλης του σώματος. Επιπλέον, το κάλιο που υπάρχει στο φλοιό της μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης. Οι φλούδες είναι σε θέση να μειώνουν τη χοληστερόλη LDL (κακή χοληστερόλη), λόγω των φλαβονοειδών σε πολυφαινόλες.  


2. Βελτίωση της υγείας των οστών 

Προκειμένου να αναπτυχθούν ισχυρά και υγιή οστά ο οργανισμός χρειάζεται αρκετό ασβέστιο και η φλούδα λεμονιού πέραν της βιταμίνης C περιέχει και αρκετή ποσότητα ασβεστίου. Η κατανάλωση της μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας, στα κατάγματα οστών, ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοπόρωση. 

4. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου  

 
5. Βελτιώνει την στοματική υγιεινή
 
Η ανεπαρκής πρόσληψη σε βιταμίνη C μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα, όπως η ουλίτιδα και η αιμορραγία των ούλων. Επειδή φλούδα λεμονιού είναι πλούσια σε κιτρικό οξύ και η βιταμίνη C μπορεί να τα αποτρέψει.  


6. Βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης και διάφορα δερματικά προβλήματα όπως ακμή. 


7. Ενισχύει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στη μείωση του βάρους 
*– Οι πληροφορίες που παρέχονται παραπάνω, έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν ιατρική συνταγή και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την γνωμάτευση ή την επίσκεψη του γιατρού, ή άλλου ειδικού της υγείας.