Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 01:03

Αντιμετωπίστε την αϋπνία και το άγχος με τον πιο φυσικό τρόπο

Η Βαλεριάνα είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται συχνά για τις διαταραχές του ύπνου.

 

Συχνά συνδυάζεται με λυκίσκο, λεμόνι, βάλσαμο, ή άλλα βότανα, που επίσης προκαλούν υπνηλία. Μερικοί άνθρωποι που προσπαθούν να αποφύγουν τη χρήση ΄΄υπνωτικών χαπιών΄΄ χρησιμοποιούν βαλεριάνα για να τους βοηθήσει στον ύπνο. Χρησιμοποιείται επίσης για τις συνθήκες που συνδέονται με το άγχος και την ψυχολογική πίεση, συμπεριλαμβανομένων νευρικό άσθμα, υστερικές καταστάσεις, υπερδιέγερση, πονοκεφάλους, ημικρανίες, και στομαχικές διαταραχές.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατάθλιψη, για τους πόνους των μυών και των αρθρώσεων, για τις κράμπες της εμμηνόρροιας και τα συμπτώματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, συμπεριλαμβανομένων των εξάψεων και το άγχος.

Μπορείτε να την προσθέσετε στο νερό του μπάνιου για να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε, επίσης μπορείτε να την καταναλώσετε ως αφέψημα αλλά και σε μορφή κάψουλας.

 *– Οι πληροφορίες που παρέχονται παραπάνω, έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν ιατρική συνταγή και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την γνωμάτευση ή την επίσκεψη του γιατρού, ή άλλου ειδικού της υγείας.