Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018 14:34

Καθαρίστε με απλά υλικά τις μαρμάρινες επιφάνειες

Το μάρμαρο είναι ένα δύσκολο και ευαίσθητο υλικό, πρέπει να αποφεύγονται τα ''σκληρά'' καθαριστικά γιατί μπορεί να διαβρώσουν την επιφάνεια του και να χαθεί τελείως η γυαλάδα του.

Καθαρίστε και γυαλίστε τις μαρμάρινες επιφάνειες με απλά υλικά, θα χρειαστείτε, νερό, μαγειρική σόδα και λίγο τριμμένο πράσινο σαπούνι περίπου μισή κουταλιά της σούπας. Γεμίστε ένα μπολ ή κουβά αναλόγως το μέγεθος της επιφάνειας με νερό, προσθέστε το σαπούνι, την μαγειρική σόδα, αφήστε ένα τέταρτο, ανακατεύετε συχνά για να διαλυθούν καλά τα δύο υλικά και με ένα μαλακό πανί το μουσκεύετε και καθαρίζετε την επιφάνεια. Περάστε τη επιφάνεια με ένα άλλο καθαρό πανί βουτηγμένο μόνο σε νερό για να την καθαρίσετε τελείως από τα υπολείμματα.
Για περισσότερη γυαλάδα ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία και στη συνέχεια κάντε το εξής: Απλώστε σε ένα βρεγμένο πανάκι μαγειρική σόδα και τρίψτε την μαρμάρινη επιφάνεια, αφήστε να δράσει για 2 ώρες και στη συνέχεια με ένα καθαρό βρεγμένο μόνο με νερό πανάκι καθαρίστε από τα υπολείμματα της μαγειρικής σόδας.