Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020 01:46

Πως θα κρατήσετε την άμμο της παραλίας μακριά από το σπίτι σας

Οι βόλτες στην παραλία πλέον γίνονται όλο και πιο συχνά, τι γίνεται όμως με την άμμο που κολλάει στα πόδια και την μεταφέρετε στο σπίτι;


Κρατήστε μακριά από το σπίτι σας με απλές κινήσεις.

Η μία λύση είναι να βγείτε από την θάλασσα τουλάχιστον 15 λεπτά πριν φύγετε για να προλάβουν να στεγνώσουν τα πόδια σας και να τα σκουπίσετε με μία πετσέτα, έτσι η άμμος θα φύγει και εσείς δεν θα την μεταφέρετε στο σπίτι σας.

Η δεύτερη λύση είναι να έχετε ένα μπουκάλι με νερό στο αυτοκίνητο και να ξεπλύνετε τα πόδια σας πριν μπείτε μέσα σε αυτό. Έτσι δεν θα μεταφέρετε άμμο ούτε στο αυτοκίνητο ούτε στο σπίτι.

Αν έχετε κήπο μπορείτε να πλύνετε τα πόδια σας πριν μπείτε μέσα στο σπίτι, καλό είναι να έχετε μία πετσέτα για να σκουπίσετε τα πόδια σας και ένα δεύτερο στεγνό και καθαρό ζευγάρι παντόφλες για να μπείτε στο σπίτι χωρίς να κάνετε πατημασιές.

Αν βιάζεστε και δεν κάνετε τίποτα από τα παραπάνω όταν μπείτε στο σπίτι περπατήστε αργά μέχρι την μπανιέρα για να μην πέσει η άμμος στο πάτωμα, ξεπλύνετε αμέσως τα πόδια σας και σκουπίστε με μία πετσέτα για να αποφύγετε τις πατημασιές.

Καλές βουτιές !!!