Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2018 22:16

Προσοχή στους υπολογιστές και τα κινητά σας: Πώς θα δείτε αν «χάκαραν» τα δεδομένα σας στο Facebook

Στον απόηχο του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook στην Cambridge Analytica, το Facebook έχει ξεκινήσει να στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες του που έπεσαν θύματα της κλοπής των προσωπικών τους δεδομένων, με ένα μήνυμα στα προφίλ τους

Όπως μεταδίδει το in.gr, τα τέσσερα βήματα, μέσα από τα οποία μπορείτε να δείτε αν τα προσωπικά σας δεδομένα «πέρασαν» στις λίστες δεδομένων της Cambridge Analytica είναι τα εξής

• Βήμα 1ο: Κλικάρετε το εικονίδιο του κέντρου βοήθειας που βρίσκεται στη βασική μπάρα δεδομένων, στο άνω μέρος της οθόνης

• Βήμα 2ο: Επιλέξτε «κέντρο βοηθείας»

• Βήμα 3ο: Γράψτε στην αναζήτηση που υπάρχει «Cambridge Analytica»

• Βήμα 4ο: Επιλέξτε «πώς θα ξέρω αν τα στοιχεία μου κοινοποιήθηκαν στην Cambridge Analytica»

Μετά τις παραπάνω επιλογές, η βάση δεδομένων του Facebook θα αναζητήσει αν ο λογαριασμός σας, αλλά και κάποιος από τους φίλους σας, βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που έπεσαν «θύματα» του σκανδάλου και θα λάβετε την αντίστοιχη απάντηση.

Αν είστε «καθαροί», τότε το μήνυμα που θα λάβετε είναι: «Ούτε εσείς, ούτε οι φίλοι σας δεν συνδέθηκαν με την Cambridge Analytica μέσω της εφαρμογής This is your digital life».