Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 18:20

Γρίπη: Δείτε σε ένα μοναδικό βίντεο πώς μεταδίδεται ο ιός

Η εποχική γρίπη βρίσκεται σε φάση έντονης δραστηριότητας στη χώρα μας και σε αυτό βοηθά και το κρύο που δημιουργεί τις συνθήκες για να πάθουμε κρυολογήματα.

Στην ουσία πρόκειται για οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. 

Η γρίπη ξεκινά συνήθως να μεταδίδεται μία ημέρα πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα και για τις επόμενες πέντε με έξι ημέρες και ο ιος συνήθως μεταδίδεται με σταγονίδια που διασπείρονται με το βήχα ή με το φτάρνισμα.

Επίσης, μπορεί να μολυνθούμε εάν ακουμπήσουμε με τα χέρια μας επιφάνειες ή αντικείμενα που περιέχουν σταγονίδια με τον ιό και ακολούθως τα φέρουμε σε επαφή με τα μάτια ή το στόμα. 

Μάλιστα σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, η μετάδοση της γρίπης είναι ευκολότερη από ό,τι θεωρείτο έως τώρα, καθώς, ο ιός της γρίπης μπορεί να εξαπλωθεί απλώς με την αναπνοή, χωρίς βήχα ή φτάρνισμα που εκτοξεύουν μολυσμένα σωματίδια του αρρώστου.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το πώς ακριβώς μεταδίδεται ο ιός που προκαλεί την εποχική γρίπη

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε με μοναδικά γραφικά και λεπτομερή επεξήγηση το πώς ακριβώς λειτουργεί ο “μηχανισμός” επιβίωσης και μετάδοσης του ιού της κοινής γρίπης.