Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019 08:19

Μητσοτάκης: Η μείωση των φόρων θα ισχύσει από το 2020

Τον Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων - Ζητώ ισχυρή εντολή για να διαπραγματευτώ μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων - Οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν κινδυνεύουν από νέες μειώσεις

 

 
Την απόφασή του να προχωρήσει σε μείωση φόρων από το 2020 με το φορολογικό νομοσχέδιο διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Στον προϋπολογισμό του 2020 θα υπάρχει η μείωση φόρων. Έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε τη μείωση» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για διατήρηση του αφορολογήτου, την πρώτη δόση της μείωσης φόρου των επιχειρήσεων, τον εισαγωγικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και τη μείωση του φόρου στα μερίσματα.

 
Παράλληλα επισήμανε ότι «θα πάω στους Ευρωπαίους και θα τους πω "σας ενδιαφέρει να πάρετε τα λεφτά σας και θα τα πάρετε από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορόληγηση».

«Έχω αρκετά δείγματα ότι μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση - και γι αυτό ζητώ ισχυρή εντολή -μπορεί να διαπραγματευθεί μείωση πλεονασμάτων» πρόσθεσε.

 
Απευθυνομενος, επίσης, στους συνταξιούχους είπε ότι «οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν κινδυνεύουν. Ό,τι μείωση έγινε, έγινε. Στους νέους συνταξιούχους θα ξαναδούμε την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου» ενώ ξεκαθάρισε ότι «οι απόψεις Ξαφά δεν απηχούν θέσεις της ΝΔ»

Τόνισε, ακόμα, ότι «θα σεβαστώ τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για το νόμο Κατρούγκαλου» για τον οποίο είπε ότι είναι προβληματικός σε πολλές πτυχές του φέροντας ως παράδειγμα την προβληματική ανταποδοτικότητα,.

Για τον ΕΝΦΙΑ ξεκαθάρισε ότι η μείωση θα είναι της τάξης του 30% και μεσοσταθμικά θα αφορά όλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι «απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνουν».

 
Αντίθετα, είπε, «θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη. Πρώτα νοσηλευτές και μετά γιατροί, εκπαιδευτικοί ξεκινώντας με τον διαγωνισμό της ειδικής αγωγής που τρέχει και σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είναι σήμερα όμηροι και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών που θα πάνε όλοι στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ».

Ειδικά γι την ομάδα ΔΕΛΤΑ εξέφρασε την πίστη του ότι «σε 3-6 μήνες μπορούμε να έχουμε περισσότερες μηχανές στο δρόμο» προσθέτοντας ότι «θα βρω τα 5 εκατ. που απαιτούνται για νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και σε 1 χρόνο θα έχουμε νέα περιπολικά».

Με αφορμή, δε, τα οικονομικά ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «επιμένουν να βάουν στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει και ακολουθούν στρατηγική Fake news».

«Είναι αδιανοητο σε μια δημοκρατία το αντίπαλο κόμμα το μόνο που ασχολείται είναι να διαστρερλώνει τα λεγόμενά μου» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 
Όσον αφορά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ζήτησε μεγάλη συμμετοχή επισημαίνοντας ότι «την 26η Μαΐου γράφτηκε το πρώτο κεφάλαιο της πολιτικής αλλαγής. Στις 7 Ιουλίου μηδενίζει η κάλπη. Καμία ψήφος δεν περισσεύει. Ο τόπος θα μπει σε περιπέτειες αν δεν έχει ισχυρή εντολή η επόμενη κυβέρνηση». 

Διεμήνυσε προς τα στελέχη της ΝΔ ότι «θα ζητήσω σεμνότητα. Δεν θα ανεχτώ καμία αλαζονία ειδικά μετά τις εκλογές. Όσο μεγαλύτερη η νίκη μας τόσο πιο σεμνοί πρέπει να είμαστε».

Ερωτηθείς για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα είναι «ούτε μεγάλη, ούτε μικρή». Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να αναλάβει κανένα υπουργείο προσθέτοντας ότι «θα έχουμε μια κυβέρνηση χωρίς αναπληρωτές. Τα μεγάλα υπουργεία μπορεί να έχουν πάνω από εναν υφυπουργό, τα μικρά όχι» ενώ προανήγγειλε τακτική αξιολόγηση και «συνεδρίαση κάθε μήνα του υπουργικού συμβουλίου με ατζέντα».


Πηγή protothema.gr