Σάββατο, 20 Ιούλιος 2019 07:59

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Αργοστόλι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Περιοδεία πραγματοποίησε στις 4 Ιούλη, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την  Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής επικρατείας και τον Διονύση Αλιβιζάτο υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στην Κεφαλονιά στον Οίκο Ευγηρίας στο Αργοστόλι. Στις συζητήσεις του κλιμακίου με τους εργαζόμενους, οι υποψήφιοι τόνισαν ότι το ΚΚΕ πιστεύει ότι αυτές οι δομές πρέπει να είναι ενταγμένες στο ενιαίο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με θεσμοθετημένους πόρους και μόνιμο προσωπικό. Εξήραν το έργο των εργαζόμενων στον Οίκο Ευγηρίας και ανέφεραν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξαρτιέται η λειτουργία τέτοιων δομών από τις εισφορές των φιλοξενούμενων, από δωρεές και τα κληροδοτήματα.

Στην συνέχεια οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ περιόδευσαν στο υποκατάστημα Αργοστολίου του ΟΑΕΔ όπου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και επισήμαναν ότι η ανεργία είναι αναπόφευκτο φαινόμενο του καπιταλιστικού συστήματος, με το οποίο έρχονται αντιμέτωπα όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Εργαζόμενοι και άνεργοι, από κοινού με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, πρέπει να ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση. Πρέπει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο πλευρό τους, ώστε την επομένη των εκλογών, το εργατικό - λαϊκό κίνημα από καλύτερη θέση να μπορεί να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους.

Στην συνέχεια οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ περιόδευσαν στον ΟΚΑΠ του Δήμου Κεφαλονιάς όπου αναδείχθηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομές κοινωνικής πρόνοιας. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τόνισαν την ανάγκη να μπορούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να γίνονται δεκτά δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς, επισημαίνοντας πως το αίτημα της κατάργησης των τροφείων είναι κάτι το σύγχρονο και αναγκαίο.

Τέλος οι υποψήφιοι του ΚΚΕ περιόδευσαν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κεφ/νίας – Ιθάκης και στο Υποθηκοφυλακείο Αργοστολίου όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους και τόνισαν την ανάγκη κάθε εργαζόμενος, κάθε λαϊκός άνθρωπος στο δεδομένο αντιλαϊκό έδαφος που θα στρώσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει στις 7 Ιούλη, να οργανώσει την αντεπίθεσή του, να ενισχύσει τη δύναμή του την επόμενη ημέρα των εκλογών δυναμώνοντας το ΚΚΕ.