Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 03:12

Πολύχρωμο και μαγικό το festival Τραβέρσο στην Λακήθρα

Ξεκίνησε την Παρασκευή το festival Τραβέρσο, που πραγματοποιείται στο άλσος της Καλλιθέας, στην Λακήθρα. Ένα φεστιβάλ που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους.


Της Κατερίνας Φωκά

Γέμισαν οι κερκίδες στο θεατράκι της Λακήθρας και τις δυο ημέρες και το θέαμα που απολαύσαμε ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Την πρώτη ημέρα, Παρασκευη 14 Ιουλίου ακούσαμε Rock , funk, reggae, blues, jazz και όχι μόνο. Την έναρξη του festival έκανε το νεανικό συγκρότημα Συνήθεις Ύποπτοι, ακολούθησαν ο Μάκης Πολλάκης , Μάκης Πετράτος και Παντελής Σκιαδαρέσης με Rock , οι Έξω Φρενών με Rock n'funk groove και η βραδιά έκλεισε με τους Boozer, με Jazz και funk fusion .

Τη δεύτερη ημέρα, Σάββατο 15 Ιουλίου , ξανά γίναμε παιδιά με το μαγικό κόσμο του τσίρκου , που μας παρουσίασαν οι Sea clown Sailing Circus. Ακροβατικά  παιχνίδια, σκετσάκια, μετέφεραν μικρούς και μεγάλους σε ενα πολύχρωμο μαγικό κόσμο. Στην συνέχεια παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση απο το θεατρικό εγχείρημα " Ρε Αλεξης " , " Ο Μαρξ στο Σοχο " . Η βραδιά έκλεισε με live swing n' hot jazz απο τους Smoking Time jazz Club, που ξεσήκωσαν τους θεατές.

Παράλληλα με τα μουσικοθεατρικά δρώμενα, έγιναν και δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους , μια κυκλική καλλιτεχνική δράση με τις εικαστικούς Μαρία Δήμα και Βερονίκη Δαμιανίδου που προσκάλεσαν μικρούς και μεγάλους σε ενα εικαστικό εργαστήρι με θεατρικές πινελιές.

Στα παράλληλα δρώμενα επήσης έγινε δημιουργική ανακύκλωση με την Γιούλα Κουτσούμπου και εργαστήρι ακροβατικών με τους Sea Clown Sailing Circus. Σήμερα συνεχίζεται το festival με ρεφενέ Αυτοοργανωμένο πάρτυ όπου συμμετέχουν πολλοί από τους καλύτερους μουσικούς της Κεφαλονιάς.

Συγχαρητήρια στο κοινωνικό εργαστήριο Τραβέρσο για την εξαιρετική διοργάνωση.