Σάββατο, 21 Ιούλιος 2018 12:39

Παρουσίαση του βιβλίου "Γεράσιμος Φωκάς-Μητροπολίτης Κεφαλληνίας. Ένας ουρανοθρόνιστος επίσκοπος" στο Αργοστόλι (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/08 στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου μέσα σε κλίμα συγκίνησης η παρουσίαση του βιβλίου “Γεράσιμος Φωκάς-Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Ένας ουρανοθρόνιστος επίσκοπος. Με τη φωνή των Κεφαλλήνων” του πρ. Προέδρου της Αδελφότητας Διονύση Κουγιανού.


Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, ο αδερφός του μακαριστού Μητροπολίτη Θανάσης Φωκάς, ο εκπαιδευτικός Ηλίας Τουμασάτος, ο τ. Πρόεδρος της Αδελφότητας Βαγγγέλης Σπαθής μίλησαν για το βιβλίο με το συντονισμό του Αντιδημάρχου Τουρισμού Βαγγέλη Κεκκάτου. Ο συγγραφέας έκανε την αποφώνηση της εκδήλωσης και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές της εκδήλωσης κάνοντας μάλιστα και ειδική μνεία για την αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας στον Πειραιά πριν λίγους μήνες. Στο θέατρο υπήρχε έκθεση γλυπτικής του Σπύρου Χουρμούζη η οποία περιελάμβανε χαρακτηριστικές προτομές του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκης Αλυσανδράτος, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου κ. Γ. Κοκκόλης, ο Πρόεδρος της ΟΚΙΣ κ. Γ. Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος του Ριφόρτσο κ. Δ. Φωκάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αστερίς κα Ελ. Κουλουμπαρίτση, η συντάκτρια του περιοδικού "Κεφαλλονίτικη πρόοδος ", κα Αμαλία Βουτσινά, ο καλλιτέχνης κ. Κώστας Ευαγγελάτος και η συγγραφέας & ζωγράφος Πολύμνια.

Την Αδελφότητα εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κα Μαριολένη Νεοφύτου και η Υπεύθυνη Νεολαίας κα Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά.

Συγχαρητήρια στο συμπατριώτη μας κ. Διονύση Κουγιανό για το εξαιρετικό του βιβλίο και ιδίως την πρωτοβουλία του αυτή που θα είναι παρακαταθήκη όχι μόνο για όσους είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον μακαριστό Γεράσιμο αλλά και για όσους δυστυχώς δεν πρόλαβαν...